HTML

Magán-galaxisom

Ezt a blogot önálló világnézetemből és a kézenfekvő logikai összefüggésekből adódó szubjektív világlátásom kifejezésére indítottam. Szeretném az élet jelenségeit a saját meglátásaim szerint bemutatni.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kategóriák

Friss topikok

  • F.M.J.: @gigabursch: Elég komolynak mondható karavános kapcsolattartás volt Európa, az arab világ és a táv... (2024.02.15. 13:12) A vagyonadó igazsága
  • F.M.J.: @Deansdale: Persze, konteózz csak nyugodtam, bár ez nekem inkább realitás leírásnak tűnik. (2024.02.06. 12:24) A határon túl
  • Deansdale: Ha kötelező elcsúnyulni akkor kevésbé fogja rongálni az önbecsülését, hogy ő önként megtette. (2024.02.05. 16:10) A tájékozatlanság bosszúja.
  • F.M.J.: @gigabursch: Az egészségügy teljesítménye olykor erősen hajaz az oktatáséra. Az előbbihez egyáltal... (2024.01.24. 19:06) Oltási hajlandóságom evolúciója
  • gigabursch: @F.M.J.: Nem tudok vitázni... :-) Nincs min... (2024.01.23. 13:03) Kell fenyő a Karácsonyhoz?

2022.06.06. 21:04 F.M.J.

Homofóbisztán

 

Eljött az idei heterofób és természettagadási hónap.. Szinte már megszokhattuk, hogy ilyenkor kevés homoszexuális társaságában a felvonulásoktól magukat érthetően távoltartó homoszexuális többség nevében demagóg kretének teszik próbára a normális hétköznapokat preferáló polgárok türelmét.

A fenti sorokból kitűnhet, hogy nem vagyok lelkes támogatója e felvonulásoknak, de ez NEM homogyűlölet. És hogy miért nem, azt alább részletezem. 

Először is egyáltalán nem tudom támogatni semmilyen adatott emberi tulajdonság előtérbe helyezését más emberi tulajdonságoknak. Ennyi erővel tarthatnánk gerincferdülésesek, szőkék, lúdtalpasok, vagy kékszeműek büszkeségének napját/hónapját is. Szerintem egy embert a tudása, tapasztalata, másokhoz való viszonya, emberi tartása határoz meg, és nem az, hogy kivel/mivel tölti a bensőséges pillanatait.

Másodsorban szükségesnek tartom elkülöníteni valaminek az eleve történő elutasítását, a személyes ellenérzéstől. Ez azért fontos, hogy megértsük, mi miért van, minek mi lehet az oka. Attól, hogy valaki nem rajong a mákosgubáért, még nem jelenti azt, hogy gyűlöli a mákot, még kevésbé, hogy rendszerszinten lenne kirekesztő a mákoskalácsot kedvelőkkel.

Itt elérkeztünk, a lényeghez. Bárkire, aki személyesen nem érintett, rá lehet fogni, hogy homofób, és ebben nincs is semmi meglepő. Sem az állítás valóságtartalmában, sem abban, hogy ezt gondolkodás nélkül ráolvassák bárkire, aki nem kíván közelebbi kontaktusba keveredni meleg emberekkel. Ez azonban nem meleggyűlölet, nem rasszizmus, és nem kirekesztés, csupán természetes reflex.

A megértéshez kicsit nézzük távolabról a dolgot. A nők nevében nem tudok beszélni, de valószínűleg hasonlóak az érzéseik. Egy férfi számára a másik férfi bajtárs, vagy ellenség, finomabb időkben barát, vagy rivális. Barát, míg segíteni kell építkezni, szerelni, a lerobbant autót hazavontatni, és rivális, ha feltűnik egy nő, akinek kegyeiért nemhogy barátságok, de országok is dőltek már romba. Ami a férfi számára a másik férfi biztosan nem, az a dinasztia alapítás lehetséges alanya. Ugyan úgy passzív egy hetero beállítottságú ember a melegekkel szemben, mint ahogyan nem lobban benne szerelem a fáktól, épületektől, állatoktól, dallamoktól, vagy egy tál pacalpörkölttől sem. Egyszerűen nincs meg benne a szex természetes céljának lehetséges beteljesülése. Magyarul, tőle gyereket nem várhat, ezért nem indulnak be a hormonok sem. És ez még nem minden, nem csak arról van szó, hogy érdeklődési körön kívülivé válik. Mint írtam, a férfi számára a másik férfi barát, vagy rivális. Na de mi a meleg?

A barátom az utcáról nem tud lenni. A barátsághoz több kell ennél. Közös érdeklődés, ízlés, célok. Ezek csak megismerés útján szoktak kiderülni, de az ismerkedésnek nem a legjobb módja a szexuális irányultság fitogtatása.

A riválisom sem lehet. Hogyan is lehetne? Nekem nincs szükségem az általa vonzónak tartott emberekre, neki meg az általam vonzónak tartottakra. Nem késztet rivalizálásra, nem motivál, nem inspirál. 

Alapjában és elméletileg nincs semmi bajom avval, ha valaki meleg. Avval sem, ha göndör a haja, vagy egyenes szálú, esetleg kopasz. Nálam ez nem hátrány, és nem is érték, csupán tulajdonság. Az más kérdés, hogy irritál, ha valaki a tulajdonságaiból próbál előnyökhöz jutni, ugyanis az nem érdem. Semmilyen erőfeszítésbe nem kerül testi tulajdonságokkal rendelkezni. Mindenkinek van. Ha természetesnek vesszük, hogy valaki bemutatkozáskor a neve után hozzáteszi, hogy adot helyen milyen minőségben jelent meg, mondjuk mint az ünnepelt rokona, az esemény szakértője, a téma érintetje, stb. és nem azt mondja, hogy kétkezű, vagy barna hajú, akkor miért kellene elfogadni, ha valaki a melegségét érdemnek próbálja feltüntetni, és valós értékek helyett ezt domborítja ki a személyével kapcsolatban?

Mindent egybevetve a melegek kivételével mindenki homofób. Egyetlen hetero ember sem szereti, ha egy azonos nemű intim módon közeledik hozzá. Ez nem eleve elutasítás, csupán személyes. Nem a melegek elvszerű megbélyegzését jelenti, csupán kívül esnek a természetes vágyaikon. Ahogy a kövéreket kedvelők észre sem veszik a vékonyakat, a kisnövésűeket keresők a magasakat, a butákat preferálók a mérnököket és orvosokat, a természetest kedvelők a borotváltakat, a húsimádók a vegánokat. Egyszerűen nem passzolnak, tehát a szexuálisan elutasítottak körébe esnek. Minden heteronak minden meleg. Ettől még nem akarjuk őket se kirekeszteni, se megbélyegezni, se megölni se megenni. Csupán jobban szertejük, ha három lépésen kívül helyezkednek el, mint ahogy mindenki más is, aki nem felel meg a személyes igényeinknek, csak arról nem készülnek feljegyzések. Ettől még tudjuk őket tisztelni, mint jó kollégát, kíváló szakembert, segítőkész barátot, szorgalmas dolgozót, vagy kreatív személyiséget, de ezek értékek, ezért tisztelhetőek. A melegség nem érték, hanem tulajdonság. Nem kell miatta felvonulni, nem lesz tőle szimpatikusabb, nem válik értékké. A felvonulók között a hasznosak inkább csináljanak valami hasznosat, vagy pihenjenek, szórakozzanak. A haszontalanok meg kezdjenek el tenni valamit, amitől értékessé válhatnak, és kölcsönös tiszteletet ébreszthetnek más hasznos emberekben! A szexet meg vigyék haza! A normális emberek is intim környezetben művelik. Attól normálisak.

 

Fogarasi Miklós ( F.M.J. )

 

10 komment

Címkék: Közélet Társadalom Kritika


A bejegyzés trackback címe:

https://magan-galaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr6217849941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

littke 2022.06.07. 05:24:53

Hmm.
Én se vagyok nagy híve ezeknek a felvonulásoknak, de ők csinálják és persze nem minden meleg vesz részt benne. A heterónak se kell elmenni ha zavarja.
Itt ahol én élek másféle felvonulások is vannak: a Karib tengerről származóak, az ír orange rend, a szabadkőművesek....és sorolhatnám.
Ezek nem problémák.

A meleg dologban gondolom szerepet játszhat, hogy sokáig ez az állapot nem volt szalonképes, titkolni illett, söt primitívebb helyeket meg is verhettek és jogilag büntették.

Hála az Istennek, hogy ma ez már nincsen. Hogy olykor ma túlzásba megy a dolog? Előfordulhat, de ezt a véleményt jobb titokban tartani.

gigabursch 2022.06.07. 06:08:53

A meleg, az egy hőmérsékleti viszonyszó.
Akikről írtál, ők a buzik.

Az afrikai eredetű melegfronti ezek szerint azt jelenti, hogy kétmillió buzi néger és/vagy arab betör Európába?

Ne rontsuk le egy szép magyar szó valós jelentését vállalhatatlanra.

Ezeknek a hőmérséklete ugyanannyi!
Ezeknek az általuk igényelt jelentés torzítása viszont egyenes út Vitéz Mihály által belengetett apokalipsziséhez, ugyanis akkor jön el a világvége, amikor a szavak elveszítik a valós jelentésüket.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2022.06.07. 07:45:52

@littke:
"nem minden meleg vesz részt benne. A heterónak se kell elmenni ha zavarja."
- Nekem is úgy tűnik, hogy csak a selejtek vonulgatnak. Értékes emberek értékeket hoznak létre, vagy pihennek ebben az időben. Vonatkozik ez bármilyen beállítottságúra.

" ... Ezek nem problémák."
- A felsoroltak értékrend alapú közösségek és csoportosulások. Nálunk más a megjelenés, de van itt is. Pl.: repülőnap, virágkarnevál, stb.

"sokáig ez az állapot nem volt szalonképes, titkolni illett"
- Valóban, de ugyan úgy megvetették a púposokat, a sántákat, a máshonnan jötteket. A történelem tele van ilyen esetekkel. Nem volna elég nap az évben, hogy minden múltbéli sérelemnek felvonulást tarthassunk. Az viszont elgondolkodtató, hogy valahogy mindig ugyan azok az arcok vesznek részt minden ilyen hisztiben. Mintha hivatásos elnyomottakat játszanának mindig mások "érdekéért" "harcolva". Pontosan tudják, hogy nem eshet bántódásuk, azért nagy a pofájuk. Valódi konfliktusban sosem vennének részt, mert még leszakadna a gombjuk, és anyuci büntetésből másnap reggel nem adna kakaót.

@gigabursch:
"A meleg, az egy hőmérsékleti viszonyszó.
Akikről írtál, ők a buzik."
- Kétségtelenül igazad van. Mentségemre szolgáljon, hogy nem tudok közszájon forgó kifejezést a jelenségre, ami nem tudományos, rövid és közérthető.

"Ne rontsuk le egy szép magyar szó valós jelentését vállalhatatlanra."
- Amikor még fele annyi sem voltam mint most, langyinak hívtuk őket. 20 év múlva talán forrók lesznek, és ha marad a tendencia, talán még ki is gyulladnak. Ha ez lesz a legnagyobb problémánk, akkor annyira nem zavar.

"akkor jön el a világvége, amikor a szavak elveszítik a valós jelentésüket."
- Sokféleképp prognosztizálják a világvégét. Olvastam olyat, miszerint akkor jön el, amikor a nők férfigúnyába bújnak. Hát az is elmúlt, már ott tartunk, hogy a fiúk bújnak nőibe. Mondjuk annak a világnak tényleg vége, amibe szívesebben tartoznék. Talán bejött a jóslat. Nem vagyok jártas a nyelvészetben, de ha Ukrajna jogállam, Mo, meg diktatúra, ha a hullák szavazata demokrácia, az élő székelyeké meg a demokráciával való visszaélés, ha a gaz méhlegelő, az esztétika tudomány, a atomerőmű környezetszennyező, de a szénerőmű rendben van, ha a liberális csak a saját véleményét hajlandó elfogadni, ha az USA iraki háborúja a demokratikus világ védelme, de az orosz-ukrán háború kiprovokálatlan agresszió, stb., akkor valóban túl vagyunk már messze a szavak jelentésének elvesztésén, és a világ valóban elmúlt olyannak lenni, amit szeretni lehet.

gigabursch 2022.06.07. 09:18:09

@F.M.J.:
Az utolsó bekezdésed szép eresztés...

pár még nekem is bevillant:
- Hírek: manipluatív informciók, ellenőrizhetőség kevés esélyével
- egészséges életmód: mindegy mit csinálsz csak én pénztárcám legyen vastagabb a te bőrödön
- antiszemitizmus: Most akkor minden semita - semitő ellen teszünk? De ha nincs aki SeMitsen, akkor a KiMeNTő feladata is feleslegessé válik, a JaFíTó meg teljesen értelmetlen... (ezt nem magyra ember meg sem tudja érteni..., a magyarok közül is csak kevesen)
- politikai humor: szórakoztató humor nélküli vágyvezérlet és megrendelésre végrehajtott öklendezés, megélhetési kurvizmus egy formája
- rendőrség: Háááát, a rendet épp nem őrzik
- katasztrófa-védelem: Úgy van, a katasztrófát védeni kell!

Sajnos túl gazdag a paletta...

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2022.06.07. 11:13:57

@gigabursch: Igen, és természetesen mindenki őrizze meg a pánikot!

tűz fal 2022.06.07. 14:10:14

Ha felébredne ma valaki egy húsz éves kómából, azt hinné most van kómában.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2022.06.08. 07:05:09

@tűz fal: Valóban úgy néz ki a világ, mint amit beszívottak irányítanak. Élükön a holland szocdemekkel meg a germán zöldekkel. A jelek szerint a kendermag generációs problémákat okoz a valóság felismerésében. Ha nem bíznék benne, hogy ezek egyszerű sülthülyék, akkor kénytelen lennék feltételezni, hogy köztörvényes bűnözők, akik szánt szándékkal döntik romba a nyugati civilizációt.

DDQ · https://www.facebook.com/Menetszel2016/ 2022.06.08. 21:04:25

@F.M.J.: Világunk , országunk agonizál. A kultúra feloldódik, értéktelenedik...
A "vezetők" meg hitványabbnál hitványbbak. Sajnos jó a gondolatmenet a buziktól a világvégéig!

szekertabor · provo.blog.hu 2022.08.01. 10:55:56

Tökéletes megközelítése a jelenségnek. Félek, előbb-utóbb lopom.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2022.08.01. 16:35:18

@szekertabor: Majd ha kikezdenek miatta, szólj, hogy ne legyél egyedül! Az se baj, ha hivatkozol, anyám egészsége fontos számomra. :)
süti beállítások módosítása