HTML

Magán-galaxisom

Ezt a blogot önálló világnézetemből és a kézenfekvő logikai összefüggésekből adódó szubjektív világlátásom kifejezésére indítottam. Szeretném az élet jelenségeit a saját meglátásaim szerint bemutatni.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kategóriák

Friss topikok

  • F.M.J.: @gigabursch: Elég komolynak mondható karavános kapcsolattartás volt Európa, az arab világ és a táv... (2024.02.15. 13:12) A vagyonadó igazsága
  • F.M.J.: @Deansdale: Persze, konteózz csak nyugodtam, bár ez nekem inkább realitás leírásnak tűnik. (2024.02.06. 12:24) A határon túl
  • Deansdale: Ha kötelező elcsúnyulni akkor kevésbé fogja rongálni az önbecsülését, hogy ő önként megtette. (2024.02.05. 16:10) A tájékozatlanság bosszúja.
  • F.M.J.: @gigabursch: Az egészségügy teljesítménye olykor erősen hajaz az oktatáséra. Az előbbihez egyáltal... (2024.01.24. 19:06) Oltási hajlandóságom evolúciója
  • gigabursch: @F.M.J.: Nem tudok vitázni... :-) Nincs min... (2024.01.23. 13:03) Kell fenyő a Karácsonyhoz?

2021.04.28. 11:28 F.M.J.

Elmagyarázom II.

Gázolás helyszínénél jártam. Nem akartam, de így alakult. Vonat ütött el egy gyalogost. Nem először fordult már elő ezen a helyszínen hasonló eset. Mondhatni rendszeresen. Látszik a sok mécsesből, virágokból, tákolt keresztekből, de mindez nem számít. Jön a következő, az azt követő, és így tovább.

 Csak az a kérdés, hogy mi a terv? Mégis minek kellene történnie, hogy a soron következő potenciális áldozat, kivegye végre a füléből a fülhallgatót, felnézzen a nála nyilvánvalóan okosabb telefonjából, és úgy viselkedjen, ahogyan a túlélést nem szerencsefaktornak képzelő épkézláb emberek tennék?

vasuti_baleset.jpg

 Illusztráció. Forrás: faktor.hu/ft-vonatbaleset

Elmagyarázom. A vonat ismereteim szerint, ha csak egy kósza járgány, akkor is minimum húsz tonna, de lehet akár több ezret nyomó konténer, vagy kamionszállító is. Ez a tömeg halad egy nagyon kevéssé tapadó vas felületen, a vas kerekein elképzelhetetlenül hosszú fékúttávolsággal. Ez a haladási sebesség meghaladja a száz kilométert óránként, és még kormány sincs rajta. Ezeket a körülményeket figyelembe véve az emberi test egyetlen porcikája sem elég ellenálló ahhoz, hogy egy ütközésből jól jöjjön ki.

 A fentiekből a túlzott önbizalommal élők számára a következő alternatívák lehetségesek egy találkozás alkalmával.:

  • Simán elüt, és belehalsz.
  • Kettévág, és belehalsz.
  • Szétken maga alatt, - és nem találnád ki – de ezt sem éled túl.

Tehát még egyszer. Nem csak a maci, a konnektor, meg a gázkazán, a vonat sem játék. Ha pedig abban bízol, hogy tudsz magadra vigyázni, gondold el, hogy az elődeid is úgy gondolták magukról! Lehet, hogy tévedtek? Biztosan szeretnéd megkockáztatni, hogy a következő mécsest neked gyújtsák a maradványaidat eltakaró mészfolt mellett?

 

Fogarasi Miklós  ( F.M.J.)

 

4 komment

Címkék: Társadalom Kritika Elmagyarázom


A bejegyzés trackback címe:

https://magan-galaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr5716515812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2021.10.19. 13:03:58

leírhattad volna, hogy volt a gázolás. veszélyes és nem jól belátható ezekszerint, ha ilyen sok a gázolás

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2021.10.19. 19:46:21

@tesz-vesz: Olyan már van. Sokfelé ki van írva, hogy tilos az átjárás. Tanítják az iskolában, meg az üzemi oktatásokon is megemlítik, hogy fülhallgatóval kitömött füllel nem közlekedünk. Nos nem is azokat szokták elgázolni, akik odafigyeltek, vagy esetleg maguktól sem olyan hülyék, hogy megsüketítsék magukat egy kütyüvel, amikor az életük múlhat azon, hogy hallják-e a vonatfüttyöt.

Ami a helyszínt illeti. Évente két-három alkalommal járok arrafelé, és már elég régóta. Minden évben van újabb áldozat. Mindig ugyan ott, ahol kitaposott ösvény vezet át a vasúton. Sokszáz méterre ellátni, de nem veszélytelen hely. Persze eléggé beszűkül az érzékelés, ha séta közben zenére like-nyomás megy. Ilyen esetekben az felismerés a fizikai érintkezés szintjére kerül, és nem tesz jót az egészségnek. Az áldozatok vagy öngyilkosok, vagy Darwin-díjasok.

MagyarTarka · https://www.facebook.com/profile.php?id=100011062750336 2022.01.14. 09:44:07

Az egó... A Game over / új élet életérzés.... Az érdektelenség, pedig az élet érték... A természetes szelekció? Hm...

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2022.01.14. 12:42:24

@MagyarTarka: Sajnos néha elég otrombának hangzik a valóság, és elgondolkodás helyett az igazmondót bélyegzik, de ez van.

Ha a szavannán a busman kölyök sétálgat egyedül bekötött szemmel és bedugott füllel, akkor azt az oroszlán eszi meg. Nálunk a helyzet még kétségbeejtőbb, hiszen a vonat nem fog leugrani a sínről, és utánafutni az áldozatnak. Elég lenne azon a pár méteren figyelmesnek lenni, de arra sem képes. Hogy mennyire Darwin-díjas? El sem lehet mondani.
süti beállítások módosítása