HTML

Magán-galaxisom

Ezt a blogot önálló világnézetemből és a kézenfekvő logikai összefüggésekből adódó szubjektív világlátásom kifejezésére indítottam. Szeretném az élet jelenségeit a saját meglátásaim szerint bemutatni.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kategóriák

Friss topikok

  • F.M.J.: @littke: Nem vagyok idealista, nem hiszem, hogy ne lenne szükség katonai költségvetésre. Ugyan úgy... (2024.04.27. 20:47) Gyilkos paradigmák
  • F.M.J.: @gigabursch: Elég komolynak mondható karavános kapcsolattartás volt Európa, az arab világ és a táv... (2024.02.15. 13:12) A vagyonadó igazsága
  • F.M.J.: @Deansdale: Persze, konteózz csak nyugodtam, bár ez nekem inkább realitás leírásnak tűnik. (2024.02.06. 12:24) A határon túl
  • Deansdale: Ha kötelező elcsúnyulni akkor kevésbé fogja rongálni az önbecsülését, hogy ő önként megtette. (2024.02.05. 16:10) A tájékozatlanság bosszúja.
  • F.M.J.: @gigabursch: Az egészségügy teljesítménye olykor erősen hajaz az oktatáséra. Az előbbihez egyáltal... (2024.01.24. 19:06) Oltási hajlandóságom evolúciója

2023.02.20. 12:04 F.M.J.

Nagyot szólt a vizipisztoly

 

A méltán híres nyírtassi mesüge ismét harcot hirdet a helyváltoztatással szemben. Ő bizony nem engedi, hogy balesetek történjenek. A tolerancia mértéke: zéro. A kikelés alább olvasható:

___________________________________________________

Karácsony Gergely
22 órája

Felfoghatatlan, hogy egy 23 éves fiatal nő hajnalban egy villamosmegállóban lett gázolás áldozata. Mélyen együttérzek a szeretteivel. A rendőrséggel közösen dolgunk van azzal, hogy ilyen ne fordulhasson elő. Budapest sem nappal, sem éjjel nem lehet a másokat veszélyeztető száguldozás terepe. El lehet és el kell érni a zéro toleranciát az ilyen közúti balesetekkel szemben, azt, hogy Budapesten nullára, igen nullára csökkentsük a halálos közúti balesetek számát. Ezért azonnali egyeztetéseket kezdeményezek a rendőrfőkapitánnyal, hogy közös intézkedési tervet dolgozzunk ki a halálos gázolások visszaszorítására. Tudom, a fiatal lány életét sajnos ez nem hozza vissza, de nem tudok annál fontosabb célt, mint hogy felelős és okos lépésekkel elérjük: senki ne haljon meg közúti balesetben Budapesten.

__________________________________________________

 

Az a baj a szerencsemalacokkal, hogy mindig olyasmibe szólnak bele, amihez nem értenek. Mondjuk Karácsony blama Gergely esetében ez nem jelent többet, mint hogy épp nem alszik, és mozog a szája, vagy az ujjai a billentyűzeten, de lássuk a valóságot, ami szemlátomást nem szűrődik be a szolgálati autó hátsó ablakán.

1. Az ittas vezetéssel szemben most is zéro tolerancia van. Rendszeresen ellenőrzik a rendőrök a vezetők alkoholszintjét, de minden útkereszteződésben mindenkit nem ellenőrizhetnek, még puding Geri kedvéért sem, mert végülis a közút nem homokozó, azért van, hogy közlekedjünk rajta. 

2. Az emberölés, még ha nem is szándékos, és nem is fegyverrel követik el, még bűncselekmény. Igen akkor is, ha gázolással valósul meg. Nincsen rá semmilyen tolerancia, mindig büntetendő, a mérték a körülményeken, és a bírón múlik. Például azon, aki kiengedte a rendőrgyikost többszörös visszaeső létére próbaidőre, meg amelyik mondjuk kemény fellépésnek tartja, az e-mailes jelentkezést egy köztörvényes erőszakos hordatag megregulázására. Na ezen kell egy kicsit gondolkodni, és bár Gerinek az általában nem erőssége, de egy próbát megér. Hátha egyszer sikerül. A reményhal döglik meg utoljára.

3. Mégis mi a terv? Egy részeg olasz sofőr lesz az ürügy az autók kitiltására a városból? Merthogy balesetek márpedig vannak, és lesznek is. Azért vannak, mert az emberek nem tartják be a szabályokat, de még csak nem is óvatosak. Abban bíznak, hogy nem lesz baj, és amikor két magabiztos találkozik, vagy csak egy túllépi a realitások határát, akkor mégis csak baj lesz. Na és akkor autók nélkül hogy kerül be a kenyér a boltokba? Hogy megy ki a szerelő az elromlott akármidet megjavítani? Vajon meleg lesz még a pizza, ha villamossal viszik házhoz? Tényleg azt hiszi ez a szerencsétlen, hogy az emberek kedvtelésből autóznak? Na és Gerike akkor mivel jár a városházára káoszt csinálni? Metróval, díszletbiciklivel, vészbanyastoppal? Na ugye!

4. Ha nem lesznek autók, akkor vajon a gyalogosok nagyobb biztonságban lesznek, vagy megszokják a gyérebb forgalmat, és ezután a villamos meg a troli elé lépnek bedugott füllel, a telefonjukba bámulva? Ok, tiltsuk ki azokat is, de akkor meg a rollerekkel fognak ütközni, mert az emberek márcsak ilyenek. Felelőtlenek. Mindenhez jobban értenek, amihez nem értenek semmit. Vannak például olyan ütődöttek is, akik úgy akarják a közlekedést reformálni, hogy még jogosítványuk sincsen. Na nem azért, mert elvből nem akarnak, hanem mert totál alkalmatlanok. Hihetetlen mi? Pedig igaz. Na persze az alkalmatlanság felismeréséhez valami máshoz kell legalább érteni. Sokat tud segíteni az önreflekcióban, ha valamiben jártasak vagyunk, mert akkor el tudjuk képzelni, hogy más dolgokban meg mások jártasak. Inkább hagyjuk! Akinek egy szög beverése is szöget üt a fejébe...

5. Na és ha már csak gyalogosok koptatják a város utcáit, és azok ütköznek egymással a kirakatok meg a telefonok bámulása közben, akkor mi lesz a következő? Talán egy kordon, ami elválasztja a szembe menő gyalogosokat irányok szerint, és a keresztezéseknél rendőr vigyáz majd a hülyékre, hogy nehogy egymás lábára lépjenek?

Te jó ég, hogy került ez a nyomorult szélkakas a székébe, és mit keres még mindig ott? Ennyi ésszel homokvárat kellene építeni, és csattogós lepkét vezetgetni. Nem várost.

 

Fogarasi Miklós  (F. M. J.)

 

3 komment

Címkék: Politika Közélet Társadalom Kritika Szatíra


A bejegyzés trackback címe:

https://magan-galaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr4318053950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tűz fal 2023.02.20. 22:16:38

Tényleg elgondolkoztató, hogy ez a barom nem csak nyelvvizsgát volt képtelen letenni hanem ahhoz is hülye hogy jogosítványt szerezzen, de egyetemen tanított.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2023.02.21. 12:34:20

@tűz fal: Egyesével nem is lennének olyan kirívóak a hiányosságai, és erre épít. Amolyan igazi bal-liberális értelmiségi. Ha gyakorlati életképességi tudásokat hiányolsz nála, akkor értelmiségi. Az a felmentés életképesség alól. Ha viszont toleráns vagy, és elfogadod, hogy nem lehet mindenki hagyományos értelemben értékteremtő, és elvárnád, hogy akkor legyen művész, jogász, tanár, tudós, akkor meg kibújik belőle a liberális, akinek joga van hülyének lenni, meg amúgy is miért molesztálod? Kb olyan értékes tagja a társadalomnak, mint egy moncsicsi.

gigabursch 2023.02.22. 08:57:24

"Karácsony Gergely
22 órája
Felfoghatatlan, hogy egy 23 éves fiatal nő hajnalban egy villamosmegállóban lett gázolás áldozata."

Csak én érzem azt, hogy Krausz Gedeon még a magyar helyesírást sem ismeri?
A fogalmazásról már nem is beszélek...
süti beállítások módosítása