HTML

Magán-galaxisom

Ezt a blogot önálló világnézetemből és a kézenfekvő logikai összefüggésekből adódó szubjektív világlátásom kifejezésére indítottam. Szeretném az élet jelenségeit a saját meglátásaim szerint bemutatni.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kategóriák

Friss topikok

  • F.M.J.: @littke: Nem vagyok idealista, nem hiszem, hogy ne lenne szükség katonai költségvetésre. Ugyan úgy... (2024.04.27. 20:47) Gyilkos paradigmák
  • F.M.J.: @gigabursch: Elég komolynak mondható karavános kapcsolattartás volt Európa, az arab világ és a táv... (2024.02.15. 13:12) A vagyonadó igazsága
  • F.M.J.: @Deansdale: Persze, konteózz csak nyugodtam, bár ez nekem inkább realitás leírásnak tűnik. (2024.02.06. 12:24) A határon túl
  • Deansdale: Ha kötelező elcsúnyulni akkor kevésbé fogja rongálni az önbecsülését, hogy ő önként megtette. (2024.02.05. 16:10) A tájékozatlanság bosszúja.
  • F.M.J.: @gigabursch: Az egészségügy teljesítménye olykor erősen hajaz az oktatáséra. Az előbbihez egyáltal... (2024.01.24. 19:06) Oltási hajlandóságom evolúciója

2023.01.16. 12:44 F.M.J.

Qatar, Marokkó. Most haragszunk?

 

Olvasgatom erre-arra, hogy ezek a katariak, meg marokkóiak, nahát...

Aztán próbálom kicsit objektívebben vizsgálni azokat a történéseket. ami a brüsszeli krémből kihányt lecsót csinált pár hét alatt, és a gyomorrontásnak még nincs vége.senki_tobbet_elkelt.jpg

Na persze értem én, hogy az éremnek mindig két oldala van, és illik is vizsgálni mind a kettőt, mielőtt konklúziót vonunk le, ezért gondoltam bevetek egy értelmezési lehetőséget, mielőtt még kiderülne a viszontlátott lecsóról, hogy mégiscsak inyencség.

Ha bemegyek egy rendelőbe, és ott az a szabály, hogy le kell adni a TAJ-kártyát, evvel jelezzük, hogy megjöttünk, és szeretnénk orvosi ellátásban részesülni, akkor előveszem az említett papirocskát, és leadom az erre kijelölt ablakban/személynek.

Ha egy bankfiókba megyek, és az a szabály, hogy sorszámot húzzak, ami alapján sorra fogok kerülni érkezési sorrendben, vagy bemegyek a kormányhivatalba, ahol ugyan ezt tematikusan kell megtennem, akkor alávetem magam az ügyintézés vonatkozó előírásainak, és számot húzok. Sok újat ezzel nem mondtam, közismert, a lényeg, hogy ha valamit el akarok intézni, és az elintézésnek helye és módja van, akkor tudomásul veszem, és megfelelek az adott normáknak.

Itt rögtön vissza is térhetünk a két arab államhoz, és persze azokhoz, amikről eddig nem szólt a fáma - bár az ember általában tájékozódik mielőtt intézkedni megy, tehát valószínűleg lehet ott találni még egyebeket is, ha sikerült bármit átverekedni a brüsszeli bürokrácián -, és vizsgáljuk meg, hogy az ő szemszögükből történt-e bármi elítélendő. Az egyik a repülőit szerette volna kedvezményesen üzemeltetni az EU légterében, no meg elejét venni a helyi munkavédelmi normák esetleges elemzésének, míg a másik a felesleges haszontalan embertömegétől kívánt megszabadulni, de valójában nem a célok a lényegesek. Ezen országok felkeresték a "hivatalt", tájékozódtak a helyben szokásos hatékony ügyintézési módszerekről, és a kapott információk alapján elindították az ügyintézést. 

A mi erkölcsi normáink nem így vannak beállítva. (Nem?). Mi törvénytisztelőek vagyunk, és olyan dolgokat szeretnénk és úgy elintézni, amihez jogunk van, és ahogyan a főbejáraton át közlekedőknek fel van vázolva. Például, azok a nemzeti kisebbségek, akik mindig is ott éltek, ahol most, és az EU normái szerint megilleti őket mindaz a jog, ami az uniós állampolgárokat megilleti, kapják is meg azokat. Bár banális, de ehhez aláírásokat kell gyűjteni, ha összejön, akkor megváltoztatott paraméterekkel kell aláírást gyűjteni, és ha az is megvan, akkor azért sem, mert csak. Ez az uniós jogszerű ügyintézés. A hatékony meg az, amit ez a két ország csinált. Meg kell őket érteni. Ők toleránsak. Nem kérik számon az EU-n sem a saját, sem az EU által deklarált normákat. Tudták mit akarnak. Szétnéztek. Volt egy bejárat amire EU volt írva. Fennkölt, széles, magas, büszke ajtó a beszélgetőpartnerek számára, és volt egy másik, amit mi nem vettünk észre. Oda az lehet írva, hogy ügyintézés. Az az ajtó eldugott csak feltétlen szükséges méretű. Nincs rajta dísz, csak két fiók, az egyikre az van írva, hogy elintézendő feladat, a másikra meg, hogy "tiszteletdíj". Ha a kettő meggyőző arányba áll egymással, akkor el lesz intézve, ha nem, akkor ki lesz teregetve, hogy "mégis mit képzelnek rólunk". Mint a viccben:

- Hölgyem, lefeküdne velem tízmillióért? 

- Meggyőző ajánlat, elfogadható.

- Valójában csak egy ezresre gondoltam.

- Mégis mit képzel, milyen nő vagyok én?

- Azt már tudom, csak meg kell egyeznünk.

 

Fogarasi Miklós  ( F. M. J.)

5 komment

Címkék: Politika Közélet Társadalom Kritika


A bejegyzés trackback címe:

https://magan-galaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr9718027338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2023.01.16. 13:41:50

A Katar elleni hónapokig tartó médiatámadások nyilvánvalóan összefüggenek az EU botránnyal. Tehát a támadások elszenvedői Katar és a hagyományos európai baloldali pártok. Az ő ellenfeleik Szaúd-Arábia és szövetségese az USA, míg az európai szocialisták nagy riválisai a baloldali zöldek, akiket szintén az USA támogat. A kapcsolat így áll össze, egy füst alatt támadni Katart és erősíteni az amerikai pozíciókat Brüsszelben, bónusz megnehezíteni a katari gázvásárlást.
És akkor már szó sincsen erkölcsről, hanem csak mezei érdekérvényesítés van.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2023.01.17. 08:22:14

@megamovieboy:
"A Katar elleni hónapokig tartó médiatámadások nyilvánvalóan összefüggenek az EU botránnyal."
- És tényleg. Amint megérkezett a védelmi pénz, máris védelembe lett véve a katari munkavédelem. Hát nem gyönyörű?

"És akkor már szó sincsen erkölcsről, hanem csak mezei érdekérvényesítés van."
- Az érdekérvényesítésnek is a helyben szokásos leghatékonyabb módját választották. Attól hirtelen minden szép, vonzó és tökéletes lesz. Vajon mennyibe kerül Ukrajna "mintademokrácia" státusza? Hány HIMARS-ot kellett eladni a motiválási díj rendezéséhez?

gigabursch 2023.01.17. 12:26:20

Amúgy nem az a kérdés, hogy Katar korrupt-e, mert a korrupcióhpz kell egy fogadóoldal, aki utána a végigviszi a kívánságmásort.

Tehát nem Katar a korrupt, hanem az Ojjópalyi Jujjdejós vezetők.
Csak ez ezeknek baromi kellemetlen.

AMőgy meg csak szolgáltatói szektor és adózatlan jövedelem.
Ez a fő gond. Az adózatlan jövedelem.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2023.01.17. 17:59:50

@gigabursch:
Egyetértünk. Magam is úgy gondolom, hogy ha valakinek valami fontos, akkor azt próbálja elintézni. Úgy ahogy eredményes. Nem az a meglepő, ha valaki próbál a megkenés lehetőségével élni. Nem várható el a föld minden egyes emberétől, hogy EU-komform jógyerek legyen. Pont az lenne a lényeg, hogy azok, akiket azért tartunk, hogy az ilyen próbálkozások vakvágányra fussanak és cuki erkölcsös világot teremtsenek a ragyogó szemű EU-s polgároknak, azok rendíthetetlenül álljanak a becsület emelvényén. Na úgy tűnik, épp ez nem sikerült. Ezek utolsó szemétláda gazemberek, akiket a lábuknál fogva kellene fellógatni álomfogónak a kannibálok közé. Bár ez még a jelek szerint nem került terítékre, de én megfontolnám, hogy vajon hány ember élete szárad a lelkükön, akik gyilkosai úgy kerülhettek az EU-ba, hogy ezek a hulladékok jópénzért protestáltak a beeresztésük mellett. Ha jóltudom, a bűnpártolás és a bűnözés elősegítése is törvénytelen elfoglaltság. Nem vagyok elégedett azzal, hogy előveszik őket korrupcióért. Vegyék elő a korrupció következményeiért is!

szekertabor · provo.blog.hu 2023.01.19. 14:18:31

Nagyjából egyetértünk. Nem Katar korruptsága itt a kérdés, a közel keleti kultúrában ennek a fogalomnak nincs is jelentéstartalma. Ott pontosan tudják a kölcsönös szívességek értékét. Az EU tisztviselőinek álszentsége, kettős mércéje, és végtelen gátlástalansága az, ami tágra nyitja az ajtót azok előtt, akiknek van pénze és szándéka a döntéshozók megvásárlására.
süti beállítások módosítása