HTML

Magán-galaxisom

Ezt a blogot önálló világnézetemből és a kézenfekvő logikai összefüggésekből adódó szubjektív világlátásom kifejezésére indítottam. Szeretném az élet jelenségeit a saját meglátásaim szerint bemutatni.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kategóriák

Friss topikok

  • littke: Szóval akkor még nem is említetted a military budgeteket, amik (véleményem szerint) semmire sem jó... (2024.04.27. 18:00) Gyilkos paradigmák
  • F.M.J.: @gigabursch: Elég komolynak mondható karavános kapcsolattartás volt Európa, az arab világ és a táv... (2024.02.15. 13:12) A vagyonadó igazsága
  • F.M.J.: @Deansdale: Persze, konteózz csak nyugodtam, bár ez nekem inkább realitás leírásnak tűnik. (2024.02.06. 12:24) A határon túl
  • Deansdale: Ha kötelező elcsúnyulni akkor kevésbé fogja rongálni az önbecsülését, hogy ő önként megtette. (2024.02.05. 16:10) A tájékozatlanság bosszúja.
  • F.M.J.: @gigabursch: Az egészségügy teljesítménye olykor erősen hajaz az oktatáséra. Az előbbihez egyáltal... (2024.01.24. 19:06) Oltási hajlandóságom evolúciója

2024.01.09. 08:24 F.M.J.

A határon túl

 

Túl vagyunk, bármit is teszünk, mert ha csak kicsit is következetesek vagyunk, beláthatjuk, hogy nincs visszaút. Persze lehetünk kevésbé következetesek is, de akkor mit tekintünk alapértékeknek?

Természetesen a világunk változásainak épészen belüli mozgásait tekinthetnénk alapértékeknek, de ezeken már túl vagyunk. Talán azt még elmondhatjuk, hogy a mi elmaradott gondolkodásunk megőriz néhány axiómát, de a világ fejlettnek beállított része már messze túl van azon a bizonyos határon. Ahol az lett az alapérték, hogy a biológia kirekesztő, mert kizárja a férfiakat a szülésből, és kizárja a nőket a nemzésből, ahol az a normalitás, hogy meg kell kérdezni egy nőt, vagy férfit, hogy úrnak vagy hölgynek szólítsák, ahol már a matematika is kirekesztő, ahol kaphat bármilyen diplomát is egy olyan ostoba figura, aki fürdeti az akkus rollert, szóval ahol a hétköznapi megnyilvánulásokból nem látszik, hogy akár egész társadalmi csoportok elvégezték volna csak a felső tagozatot, miközben diplomájuk van. 

woke.jpg

Azon gondolkodtam, hogy van-e visszaút? Az egyértelmű, hogy sokáig így már nem mehet tovább. Ez a sok ostoba ember azt hiszi, hogy a nyugdíjpénztári kifizetések nyugdíjba vonulásuk után megsütik neki a kenyeret, megsütik és kiszállítják neki a pizzát, csinálnak neki cipőt, varrnak ruhát, kabátot, megfőzik az ebédjüket, és ha kell majd gyógykezelik, sőt, elkészítik a gyógyszereiket is. 

Valóban nagyon demagóg jelenség, hogy bele kell írni egy alaptörvénybe, hogy a szülők közül melyiknek milyen a neme. Ennek egy olyan egyértelmű információnak kellene lennie, mint hogy oxigénre van szükségünk. Többek között az mutatja a kor degenerációjának súlyosságát, hogy ezt már alaptörvényben kell rögzíteni, nehogy elvitatódjon. Nagyon komoly erők akarják felülírni a normalitást, és pont evvel van a baj. Hogyan lehet újra normálissá a világ? Majd ha túl leszünk az össztársadalmi debilitáson, és újra lehet ránézésre tudni, hogy ki férfi, és ki nő, majd ha Othello újra sötét bőrű lesz, ha a vikingek újra rőtek, ha a svédek ismét szőkék, az indiánok meg megint rézbőrűek, akkor vajon hová fogjuk küldeni tanulni a fiatalokat? Jónak fogjuk tartani, ha az tanít nekik történelmet, aki szerint tegnap még vörös Erik néger volt? Jó lesz, ha attól tanulnak majd biológiát, aki szerint tegnap még a férfiak is szülhettek? Jó lesz, ha onnan tanulnak fenntartható fejlődést, ahol tegnap még elbontották a szélkerekeket, hogy a helyén lignitbányát nyissanak? Mennyire lesz megbízható egy olyan orvos, akit kvóta alapján képeztek, de a biológiát hírből sem ismeri? 

Ha ezekre a kérdésekre az a válasz, hogy semennyire, és ez teljesen érthető is, akkor hová is jutunk? Ha az elit szintjén nem találunk hiteles embereket, mert bizonyították, hogy azt oktatják, amit elvárnak tőlük, és nem azt ami van, akkor honnan tudhatjuk, hogy a tomboló őrület elmúltával nem csak egy mérsékeltebb ostobaságot tanítanak, hanem a valóságot? Vajon biológiai, vagy ideológiai alapon operálja a vakbélgyulladást? Vajon statikai, vagy világnézeti szempontok szerint épít hidat? Vajon jármű-kinetikai, vagy politikai szinten tervez majd mondjuk autóbuszt? Súlyos kérdések ezek, de még súlyosabb, hogy a válasz ijesztő. Azok, akik most nem álltak be az őrületbe, és emiatt utcára kerültek, nem valószínű, hogy újra tudományos munkába fognak, akik meg beálltak hiteltelenné váltak. Egyszerűen nem lesz elegendő magasan kvalifikált szakember, hogy a segítségükkel újra lehessen építeni egy normálisabb társadalmat. Ennek pedig az a szükségszerű folyománya, hogy a szükséges mennyiségben és minőségben rendelkezésre álló képzett emberek szakmunkások és technikusok lesznek. Ez egy darabig nem fog problémát okozni, mert a gyakorlati problémákat jelenleg is ők oldják meg, de a kiöregedésükkel nem lesznek, akik  a helyükre lépnek, mert nem lesz, akiktől a szakmák elméleti hátterét elsajátítsák a következő generációk. Így a képzett gyakorlati szakemberek helyét folyamatosan átveszik a gyengén, vagy alig képzett betanított munkások. Ilyenek mostanság is vannak, kontároknak hívjuk, mert a fogásokat ellesték a mesterektől, de hogy mit miért csinálnak, azt már nem tudják. A következő fázis a balesetek kora lesz, mert a megfelelő képzés hiányából adódóan az emberi hanyagság fog elhatalmasodni. Nem lesz jól előkészítve a talaj, nem időben lesz elvetve a mag, nem jól lesz megmetszve a gyümölcsfa és a cserjék, méretezés nélkül készülnek a házak, és dőlnek össze, nem lesz, aki tudja, hogy hogyan kell jó utakat építeni, és az sem lesz, aki a betegségeket gyógyíthatja. Pár generáció, és eljön a középkor. Legendákat mesélnek majd az öregek, hogy milyenek voltak a gyors vonatok, a repülés, az elektromos világítás, a mikrosütő, a rutinműtétek, az idegenből hozott gyümölcsök, és úgy egyáltalán a nem szezonális élelmiszer. 

Egy szó mint száz, rohadt nagy bajban vagyunk. Magunkra hoztuk a világunk végét, és ehhez nem kellett se meteor, se globális felmelegedés, még csak atomháború sem. Elég csupán mérhetetlenül ostobának lenni, és már meg is jöttünk. Sok túlélő nem lesz az biztos. Elsőként azok pusztulnak, aki azt hiszik, hogy az elektromosság a konnektorban, a hús a fagyasztóban, a gyorskaja meg az okostelefonban terem. A plázalakók

Utánuk jönnek a tájékozottabb elméleti emberek, akik ugyan nem olyan ostobák, hogy azt higgyék, hogy a napelem atomreaktor, de ezt csupán elméletileg tudják. Társaságban olykor még ezt is letagadják, nehogy kiderüljön, hogy nem illenek teljesen az illusztris közönségbe. A felsorolás sora még sokáig tarthat, de talán mégis csak az a legfontosabb, hogy ki éli túl. Nagy valószínűséggel azok, akik ma sem 30°C szobában élik az életüket, aki tudnak tüzet gyújtani, képesek megkülönböztetni ehető és ehetetlen növényeket, szükség esetén meg tudnak fogni, és le tudnak vágni élelemnek szánt állatokat. Azok lesznek nyerők magányosan, aki képesek a lét minden részletéről alapszinten gondoskodni, és azok lesznek hasznosak kolóniában, akik rendelkeznek használható ismeretekkel, tudnak építeni, edényeket csinálni, kötelet fonni, gátat építeni, elektromosságot előállítani, fát vágni és megmunkálni, szóval akinek közösségi szinten hasznát lehet venni. És evvel vége is. Abban a világban nem lesz szükség népitáncos diplomára, műkörmösre, filozófiai szak-előadóra, genderideológiai bárgyóságkoordinátorra. Kizárólag hasznos emberekre lesz szükség, és főleg sok gyerekre, Szükség lesz a dolgozó kezekre, hogy az összeomló debil világ romjai alól a még aktív öregek minél többet megmenthessenek a tudásból, amit épp napjainkban homályosít el a totális elmepusztítás. A megmentett tudás feljegyzésre kerül, hogy a technológiai világ visszaépítése után ne kelljen mindent újra feltalálni, és kifejleszteni, hanem készen várja az ismeretanyag az alkotó generációt. A feljegyzések közé pedig fel kell majd venni az intelmet, miszerint bármilyen jól is mennek a dolgok, nem ok a meghülyülésre, mert az kulturális hanyatláshoz vezet.

 

Fogarasi Miklós  ( F.M.J. )

 

52 komment

Címkék: Közélet Társadalom Kritika Dimenzió Reakció


A bejegyzés trackback címe:

https://magan-galaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr3118292781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

littke 2024.01.09. 13:30:50

Nos ertem, hogy honnan jossz es szerintem is van ok aggodalmra.

Legalabb is a nyugaton. De talan ezek a mai esztelen iranyzatok elmulnak, ha meg nem, elkepzelheto hogy valtozas lesz, es a nyugatot felvlltoak maskeppen fognak gondolkozni.

Lorrh 2024.01.09. 16:40:22

"n egyértelmű információnak kellene lennie, mint hogy oxigénre van szükségünk. Többek között az mutatja a kor degenerációjának súlyosságát, hogy ezt már alaptörvényben kell rögzíteni, nehogy elvitatódjon"

Ezzel nem értek egyet. Egyáltalán nem kellett volna alaptörvénybe iktatni. Azért történt meg mert orbán imádja kiélezni a helyzeteket, neki háborút kell kreálnia, amiben ő győztes tud lenni.
apaférfi anyanő ezt egy nagoyn szűk idióta rétegen kívül az emberek 99,99%-a NEM vitatja. De érdemes kiélezni ezt az identitás háborút, addig sem kell az inflációra, lopásra, mindenféle aljasságra figyelni a népnek. Megvan a rágcsálnivaló gumicsont.
A posztíró is beleesett ebbe, nem veszi észre az agymosást, hogy felerősítik a félelmeket, amire majd a hatalomban levők tudják a megoldást.
Szánalmas hogy sok ezer éve még mindig eredményes az oszdmegésuralkodj elve. Sosem nő fel az emberiség az óvodás korból agyilag.

littke 2024.01.09. 18:40:53

@Lorrh: Szoval hogy az alkotmanyba kellett-e betenni vagy sem azt nem tudom, de ha te azt hiszed hogy itt nyugaton ezt nem veszik komolyan akkor nagyot tevedsz. Kanadaban elek ahol tobb ra a eset, hogy aki kijelenti hogy mattol kezdve nem ferfi hanem no es vica verza, az problemakat okoz.

Egy ferfi tanart aki oriasi mumelleket kezdett viselni, nem lehetett eltavolitani. Es nem akarnak a megfelelo WC-be menni, ujjat kell krealni.

Es ha mint gyerek problemaid vannak, hat konnyen kapsz tanacsot hogy esetleg azert mert a nem megfelelo szexben vagy!!

Mar bocsanatot kerek, de ez orultseg, Es komolyan veszik mint kezenfekvo alternativa....

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2024.01.09. 18:40:55

@littke: Ehhez képest tényleg csak másképp lehet gondolkodni, mert ezt még csak elvi szinten sem lehet fenntartani. A gond az, hogy ezek a mozgalmak akkor szoktak maguk ellen fordulni, amikor már minden mást elpusztítottak maguk körül. Nem kiszolgálni kellene őket, hanem rezervátumba zárni, hogy megmutathassák az elképzeléseik szerinti jajdejó világot önfenntartási pozícióban. Nem tartana sokáig.

@Lorrh: Nagyon eltérsz a témától. Én sem vagyok oda OV-ért, de én nem vagyok fóbiás. Az ellenzékünk olyan amilyen. Amint előkerül valaki, aki kicsit is értelmesebb és konstruktívabb egy varacskos disznónál, mindjárt kikezdik, lefasisztázzák, ellehetetlenítik. Ettől persze kontraszelektált idióta banda az egész, és ezerszer jobb választás OV és bandája, mint a retardáltak gyülekezete. OV már rég nem lenne sehol, ha lenne alternatíva, és nem kellene attól félni, hogy ezek a szellemi toprongyok kormányrúdhoz kerülhetnek.

Én résztvettem már az első választáson is. Vannak saját tapasztalataim. Emlékszem rá, hogy melyik kormány mit vett át, és mit adott tovább, meg arra is, hogy ez hogyan érintett egy hétköznapi dolgozó embert. Nekem ne akarj védeni egyetlen balost sem, mert soha semmilyen formációban, koalícióban, pozícióban sem voltak soha képesek semmi közhasznú eredményt felmutatni. Mind megéri a pénzét, de a balos sosem volt több idealista idiótánál, vagy cégéres gazembernél. Másféle nincs közöttük.

Az, hogy OV jó helyen és megfelelően húzza-e meg a határokat, egyáltalán nem biztos, de nem is ez a lényeg, hanem hogy meghúzza. Az emberek tényleg 100%-dísztökök része, tudja, hogy ki anya és ki apa, és nem is foglalkoznak tovább a dologgal, csakhogy a békesség kedvéért amíg nem érinti őket közvetlenül a baromság, addig nem tesznek ellene semmit, amikor meg már elegük van, akkor meg késő.

Jenkiéknél tolerálták az eltörléskultúrát, aztán amikor ledöntögették a köztéri szobraikat, már nem tudtak mit csinálni. Kiröhögték a "Loretta" jelenséget, míg egyszercsak törvényt hozott róla az EU. Addig cseszegetik a professzorokat, míg tamponadagolót szerelnek a ff wc-be, mert ők toleránsak, de a hülyeséget nem tolerálni kellene, hanem gyógykezelni. Amíg ilyen hülye a világ, addig a rögvalóságot olyan módon kell rögzíteni, hogy azt egy egyszerű többségi szavazással ne lehessen felülírni. Biztosan lehetne jobban is, de nem sok lehetőség marad. Vannak európai országok, ahol már a pedofíliát is el akarják ismerni. Mi lesz ott a gyerekekkel? Miért a hülyeség felé megy el a világ, miért nem a betegeket kezelik? Ha nem tudod a legnehezebben megváltoztatható törvények közé emelni a természetes axiómákat, akkor mivel tudod megvédeni a normális dolgokat a kezeletlen idiótáktól? Ezt az egész kérdéskört messze nem belpolitikai problémának kellene értelmezni. Sokkal nagyobb problémák vannak, és elég nagy baj, hogy csak mert OV foglalkozik vele, mindenki aki nem pártolja elvtelenül mindenben, rögtön az ellenkező álláspontra helyezkedik, csak hogy ne legyen vele egy állásponton. Ezen kellene kissé felülemelkedni, mert ezért nincs nálunk normális ellenzék. Pártpolitikai szemüvegen keresztül nem látszik a valóság.

gigabursch 2024.01.11. 15:47:54

@Lorrh:
Szerintem nézz már körül!
Elhiszem, hogy 15 éve még tapsikoltál az emancipuncizmusnak, de arról nem Vektor és a net tehet, hogy tőlünk balra - északi tájolású térképeket nézegetve - él közel fél mrd ember, aki teljesen elvesztette mindennemű realitás érzékét.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2024.01.12. 06:58:22

@gigabursch: És még ha csak elvesztette volna, de hangosan ordibál, hogy ő gondolja jól. Tehát nem szimpla hülyék, hanem dühöngő őrültek. Évente egyszer váltható nem. ??????????????
Teljesen elmentek otthonról, és ezt törvénybe is iktatják, ha viszont valaki ennek megelőzéseként azt iktatja törvénybe, hogy az apa ff, az anya meg nő, akkor az csak rémképeket fest, hogy legyen mit legyőznie.
Ha elválasztanánk az ellenzékiséget az Orbánfóbiától, akkor egy hatalmas szakadékot találnánk, de aki erről beszél, az természetesen agymosott idióta, mert csak.

gigabursch 2024.01.12. 08:32:33

@F.M.J.:
Az orbán-fóbia nem ellenzékiség, hanem pszichológiai betegség.
Akárcsak bármilyen fóbia.

Persze ennyi kezelendő esetet a világ összes TB-je képtelen lenne gondozni.
Hozzá kell tenni, hogy azok, akik látványosan lejöttek a fóbiás szerről, azoknak a legjellemzőbb tevékenysége, hogy felfedezték, hogy van körülöttük élet...
S ehhez még orbán sem kellett...

Amúgy első a kötelesség és utána jön a jog. S azután jöhet csak a különböző jogvédelem.
Ez az axióma nem fér bele tetemes nagyságú embertársunk fejébe.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2024.01.12. 09:11:37

@gigabursch: "azután jöhet csak a különböző jogvédelem."
- És mára már ez sem azt jelenti, hogy mérlegre tesszük a dolgokat, meghatározunk és megegyezünk tényekben, majd azt értelmezzük súlyuk szerint, hanem azt, hogy mindenféle cégéres gazember panaszait orvosoljuk, és figyelmen kívül hagyjuk az áldozatok valóban jogos problémáit. Amúgy ebben nálunk élen járnak az olyan dögkeselyűk, mint M. György, és társaik, de jó táptalaj számukra a George F. féle köztörvényes gazemberek felszentelése. Hányni kell ettől a dögszagú nihilista világtól. Remélem már nem tart sokáig az agónia.

Lorrh 2024.01.15. 19:28:52

@gigabursch: valóban van egy réteg akik elvesztették a normalitásukat nyugaton. És ezt a tendenciát felnagyítani, démonizálni - ehhez tökéletesen ért a tóni propaganda gépezete.
Te meg beszopod és már direkt ahítozod az erős vezetőt aki megvéd téged. És lám meg is érkezett a hős viktorka.

Ja ilyenkor mindig csodás érv, hogy szar az ellenzék. Hitler idejében is pont ez volt, milyne jó hogy dolfi bácsi erőskezűen vezette a népét, és milyen jó vége lett. Ja nem is.

Lorrh 2024.01.15. 19:31:23

@gigabursch: az orbán fóbia mellett feltűnik neked a saját buzi fóbiád is? aki annyira fél hogy alkotmányba ir pofonegyszerű biológiai dolgokat - hát inkább ezt nevezném fóbiának és elmebetegségnek, vagy simán propaganda demagógiának.

gigabursch 2024.01.15. 21:38:37

@Lorrh:
Nem fogok azzal erőlködni, hogy elmagyarázzam neked, hogy az eLMeBeTeQ támadó ék, mint életellenes és sátáni csürhe miért káros. Még azzal se, hogy világossá tegyem, hogy milyen felfirgató erők állnak mögöttük és hogy ők mennyire csak hasznos hülyék. S pont úgy fognak járni, mint az emancipuncista pics.k, akik egyszer csak azt vették észre, hogy ma már senki se foglalkozik velük. Véget ért a hírértékük.
S mielőtt azzal jönnél, hogy utálom a buzikat, sajnos - nem sajnos, ám tény, hogy ismerek több buzeránst, akik mind tisztában van azzal, hogy ez az irányított csürhe mennyit rontott az ő megítélésükön. Is.
Holott a maguk területén tényleg jól dolgoznak és nem csinálnak hisztikézést mindenféle "jogért".
Igaz nem is hajlandók vonaglani meg erőszakosan figyelmet felhívni magukra.
Namost őket nem tudom utálni, még ha nem is rajongók értük.

Fóbiás félre3rtelmezéseidről:
Azt meg már n+1-szer megírtam a blog.hu indulása óta, hogy az én szememben a narancs és a vörös között árnyalatnyi a különbség.
Ha ezt meg tudod érteni, akkor van esélyed előrébb jutni kettőnk párbeszédében.
Minden egyéb esetben sajnos nem fogok tudni mást mondani, mint hogy kritikán aluli a tájékozódó képességed.

gigabursch 2024.01.15. 21:42:19

@Lorrh:
Amúgy az összefos.s tényleg egy határ szar.
Ja, nem! Fos.
De ha tudsz belőle csak tíz értékes embert mutatni, akkor miattam elkezdheted felsorolni.
Akik ott valaha is alkalmasak voltak bármire, azok már rég nincsenek ott. Ezen, jelenleg kalimpáló, tehetetlen és telhetetlen idióták miatt szálltak ki.
S tök mindegy, hogy SRB vagy épp Gőgős Zoltánt említem.
Ahogy Angyán is.
Csak hogy a termőföldek környékén maradjak...

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2024.01.16. 00:38:11

@Lorrh: "aki annyira fél hogy alkotmányba ir pofonegyszerű biológiai dolgokat - hát inkább ezt nevezném fóbiának és elmebetegségnek"
- Közölted az állítást, lassan illene valami levezetésben is jeleskedned. Ha valakinek van a garázsában mondjuk egy porraloltó, az nem tűzfóbiás, hanem óvatos.

Ha két hetero férfi leül egy padra, akkor kellő távolságot tartanak, mert egy egészséges férfi nem szereti egy másik férfi testközelségét, Ha kevés a hely, szívesebben vaszik, ha közéjük ül egy nő, ha más nincs az se baj, ha ronda mint a világháború. Ezen egyetlen hetero férfi sem akad fenn, ez nem homofóbia, így természetes. Ez csak a homikat zavarja, mert azok szívesen közelednének, csak a heterók részéről nincs rá kereslet.
Ha viszont ezeket a természetes dolgokat ki akarják forgatni természetes viszonyrendszerükből, akkor a világ kevésbé elborult részén ez természetes óvatosságot generál. Tudod, mint a garázsban a porraloltó. Sose legyen bebizonyítva, hogy szükség van rá, de azért nem baj, ha ott van. Ha esetleg olyan hülyék kerülnek a hatalom közelébe, akik teljesen mindegy, hogy meggyőződésből, vagy megfelelési késztetésből jogszabályba iktatnák, hogy a férfi is lehet anya, vagy mondjuk a lenyisszanott varázspálca maga a nőiség csúcsa, akkor ezt az elmebajt ne lehessen kersztülvinni. Ez nem fóbia, nyugaton ilyen törvények születnek, és elvileg nálunk is lehet egyszer balos kormány, ha GyF kilépne a politikából, akkor pedig az elvtérsi összetarás importálná a baromságot. Elfér abban az apatörvényben az a kis kiegészítés.

gigabursch 2024.01.16. 09:20:55

@F.M.J.:
Itt jegyzendő meg, hogy amit most a Mi Hazánk Mozgalom a zászlajára tűzött jeligeként, az nagyon betalált:
"A legférfiasabb dolog az apaság"

Lehet egy nő bármilyen jó gyereknevelő, apa sohasem tud lenni.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2024.01.16. 10:05:58

@gigabursch: Sajnos a Mi Hazánk Mozgalom annyira végletesen demagóg, hogy egyszerűen fáj. Persze van az ideális állapot, amikor apuci házasságban él anyucival és közösen nevelik a közös gyerekeiket. Ebben az esetben megáll az állítás, csakhogy nem mindig van így, és pont ezért nem kellene hülyeségeket beszélni. Gyereket csinálni bármelyik emberi hím tud, jól is esik, ettől még nagyon nem lesz férfias. Attól lesz férfivé a hím, ha tud másokról gondoskodni, másokért felelősséget vállalni. Úgy viszonyulni a párjához, hogy annak a problémája a saját problémája is, a gyerek viselt dolgai a saját felelőssége is, a család létszükségleteinek előteremtése a saját feladatainak egyike. Ebbe viszont beletartozik a nem feltétlenül saját gyerekről való gondoskodás is, mint ahogy nem tartozik bele a biológiai apává válás, ha utána nem felel meg egy apától elvárható viselkedésmintának. A Mi Hazánk csak dobálózik ezekkel a kijelentésekkel, mert jól hangzik, de attól még nem lesz igaz, csak részben.

gigabursch 2024.01.16. 11:56:37

@F.M.J.:
Apának lenni nem egyenlő gyereket csinálni kérdéssel.
Szerintem.

Ráadásul az elmúlt három évtizedben kb át egyetlen politikai jelszó idehaza, ami a férfiak apaságra való feladatára hívja fel a figyelmet.

Kapcsolódó érdekesség:
Mióta az eLMeBeTeQ lobbi iszonyatosan nyomul, azóta feltűnt neked, hogy a barkácsáruházak reklámújságjaiban eltűntek/visszaszorultak a nők?

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2024.01.16. 16:34:56

@gigabursch: "Apának lenni nem egyenlő gyereket csinálni kérdéssel."
- Így van, és jó lenne, ha ezt sikerülne általánosan elfogadott alapelvnek tekinteni. Fogy a magyar, ez tény, de nem tudom, hogy hosszú távon az e a megoldás, hogy mindenkiből szülőt csináljanak, vagy nem lenne e jobb, ha az elhivatottaknak adnának sokkal jobb esélyeket, és társadalmi megbecsültséget. Miközben egy 3-4 gyerekes anya többet gürizik otthon, mint akármelyik plázamacska a pedikűrös szalonban, mégis az a közszemlélet, hogy a főállású anya eltartott, a körömreszelő-menedzser, meg a dolgozó nő. Nagyon sok baj van a fejekben.

A barkácsáruházak újságaival kapcsolatos észrevételeden meg sem lepődök, bár nincs saját tapasztalatom. Már legalább 20 éve csak szaküzletben vagy Webáruházban veszek bármit is, mert rosszak a barkácseszközökkel kapcsolatos tapasztalataim. A mindenféle látványos hulladékokkal már nagyon tele volt a hócipőm, úgy hogy kerülöm ezeket a boltokat.

Lorrh 2024.01.17. 19:56:28

@F.M.J.: nem kell semmit levezetnem. Az alkotmányba írás egy szánalmas hiszti. A lmbtq dolog végtelen nagyra nagyítása hogy minél nagoybb ellenségnek látszódjon, aki ellen a mostani hatalom majd megvéd.
Most komolyan te tényleg nem látod át ezt a primitiv agymosást?
Bedőlsz ennek.

Igen az lmbtq buzik tényleg elmebetegek, de itt Magyarországon kurvára semmi jelentőségük nincsen. Riogatásnak jók csak. Képzeld ellenség. Árnyékboksz.
A kis mucsai miniszterelnököd az ilyen árnyékbokszban kiváló csak. Amint lesz majd igazi probléma akkor megáll a tudománya. Mint ahogy az európában legmagasabb inflációval sem tudott mit kezdeni. Plakátokat nyomtatni és uszítani.

Ilyenkor jön a primitiv ellenérvetek, hogy az ellenzék sem jobb. Tényleg nem jobb, rakás szarok azok is. Ettől még nem kell tapsolni a másik szarnak.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2024.01.17. 23:13:49

@Lorrh: Látom kezd elgurulni a gyógyszered. Előszöris de igen, kell levezetni, mert az állítás, vagy a vélemény nem axióma. Igenis vezesd le, hogy miért gondolod azt amit gondolsz, mert csak úgy lehet komolyan venni és megvitatni! Így nagyon úgy tűnik, hogy úgy akarsz egy vitában jobb pozíciót elérni, hogy az ellenkező álláspontot akarod hitelteleníteni. Ez itt nem fog menni, ez nem dedó, hogy annak van igaza, aki erősebbnek tudja elhitetni az apukáját. Kíváncsi vagyok az érveidre, bár úgy tűnik, hogy azok inkáb csak zsigeri elutasítások.

Kíváncsi lennék, hogy akkor ami most a lengyeleknél megy, hogy telecseszik a közmédiát a pávatollas degeneráltak népszerűsítésével, hogy a Bp.-i városházán buzizászló lengedezik, mintha ez valamiféle többségi alapcsoport lenne, meg az hogy a fondorfájzer épp ma jelentette be, hogy akkor kapjuk meg a jussunk, ha szabad utat engedünk a köcsögöknek, meg keblünkre öleljül azokat a migránsokat, akiket amúgy ők hívta ide, az mind csupán OV propagandája? Valójában már rég megkaptuk a pénzünket, nincs is senki a határkerítés túloldalán, valójában a határvadászok ultizni járnak oda a szerb rendőrökhöz? A kerítés másik oldalán kalasnyikovval szaladgáló embercsempészekről készült felvételek mind csupán a hazai filmművészet alkotásai? Nincs is szivárványos zászló a pest középületeken, és heterofób felvonulást sem szoktak tartani, hiszen nálunk ilyesmi nincs is? Arról sem pofázik senki, hogy már ne csak pride nap legyen,. hanem pride hónap, sőt, lehetőleg év? Mert ugye nálunk a maroknyi hetero vonulgat mindenfelé, hogy agyára menjen a degenerált többségnek? Olyan törvényt sem hoztak az EU-ban, hogy a férfiak szülhetnek, meg olyan tőrvényt sem alkottak épp Kaliforniában, hogy évente egyszer lehet nemet váltani. Az mind csak az Orbán propagandája, hogy az UK-ban a gyerekeket műtik át, a szüleik beleegyezése nélkül? Ugye így van, hiszen te tudod, a te agyad nincs kimosva, jól el van szeparálbva a valóságtól azt látom.

Mond meg, hogy mégis minek kéne történnie, hogy felismerd, hogy a magyar kormánynak vannak jó intézkedései is? Nem az dől be a hülyeségnek, aki néha egyetért, máskor meg épp nem, hanem az aki az alapján dönti el, hogy valami hülyeség-e, hogy melyik oldalról hallotta. Azért érdemes lehetőleg az ellenoldali médiát is figyelni, hogy ne legyenek az embernek begyepesedett nézetei.

gigabursch 2024.01.18. 11:54:44

@Lorrh:
Minden elmebetegségnek van mindenhol jelentőssége.
Ráadásul úgy tűnik, hogy a nagy halak hálójában tényleg hasznos hülyék.
Legalábbis a fájzerboszorkány tegnapi elszólása óta.

Amúgy meg egy kis rögvalóság:
uploads.disquscdn.com/images/1b3b5a078ea0e4b84c92b3e46e0bb674dff7dac5e3a8fec58f18e13172854f4e.jpg?w=320&h=300

gigabursch 2024.01.18. 12:03:09

@Lorrh:
A primitívező műsort tán el kéne eresztened és nem kéne féligazságokkal operálva olyat adni a számba (ujjaimba), ami el sem hangzott (leíródott).

1) az összefosás menthetetlenül ostoba, de aljas és élősködő csürhe
2) a narancs és a vörös között árnyalatnyi a különbség.
Ez utóbbi kapcsán azért ki kell emelni, hogy számos helyes és jó döntés született a dohányzás tengernyi helyről való kizárásától az orvosok megregulázásán át, egészen az országbérletig.

gigabursch 2024.01.18. 12:04:32

@F.M.J.:
Hozzánk beesnek a kéretlen reklámanyagok.

Lorrh 2024.01.18. 18:18:44

@F.M.J.: ezek érzelmi hisztériák, nem matematikai axiómák, levezetni sem lehet.
Te végtelen nagy hangsúlyt helyezel arra, hogy tarsolylemez fityegjen az oldaladon és a buzik le legyenek mosva a pályáról.
Én leszarom a buzilobbit, nem kapok infarktust egy szivárvány zászlótól.
Ezek hangsúly különbségek és nem matematikai axiómák.
Az a ti oldalatok betegsége, hogy egy szivárvány zászlótól összefossátok magatok és már világvégét kiabáltok. És ebben a hisztiben már tényleg kell az alkotmány férfi női definiciója.
Normális világban nem kell ilyen.
Én a normális és nem a hiszterizált világban szeretnék élni.
Se nem vörös, se nem narancs.

Ja és nyilván, orbánnak is vannak jó intézkedései és sokmindent jól csinált amire az impotens gyurcsány képtelen volt.
Ettől még nem tapsolok az önkényuralmának és a minden ellenzéki hang letaposásának meg a bajerzsolt mocskos pofájának aki hányja ki magából a hígfost.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2024.01.18. 20:16:05

@Lorrh:
"ezek érzelmi hisztériák, nem matematikai axiómák, levezetni sem lehet."
- Nos nem én írtam, de egyetértek. Az álláspontod érzelmi hisztéria, tehát nem lehet levezetni. Szerintem aminek van értelme, az leírható ok-okozati összefüggésekkel, kutatási eredményekkel, formális logikával. Ami nem ilyen, az legfeljebb hiszti. Kiváló meglátás.

"nagy hangsúlyt helyezel arra, hogy tarsolylemez fityegjen az oldaladon és a buzik le legyenek mosva a pályáról."
- Totális félreértés. Abból adódik, hogy képtelen vagy elrugaszkodni a fekete-fehér szemléletedtől. Semmilyen megkülönböztető jelzést nem szoktam hordani. Tarsolylemezt sem. Még ruházatot is olyat veszek, amin rejtve van, vagy egyáltalán nincs márkajelzés. A buzikkal pedig semmi bajom, amíg tudnak viselkedni. Nem érdekel, hogy ki milyen nemi szerveket szeret fogdosni otthon. Viszont heteróktól sem tudom elfogadni, ha közterületen egymás alsóneműjében kotorásznak. Mivel azonban a homoklobbi tényleg felesleges lenne, mert valóban senkit sem érdekel mások magánügye, így jobb híján kozbotrányokozásban élik ki a degenerált ambícióikat. Nekem ezzel van bajom, és nem a magánéletükkel.

"a ti oldalatok betegsége"
- Milyen ti meg mi? Ébredj már fel egy kicsit! Azt hiszed, ha valaki nem tud azonosulni a magad által sem bizonyítható elképzeléseiddel, az rögtön Orbánfan? Még sosem gondoltál arra, hogy a nézeteidtől eltérő vélemények is lehetnek sokfélék? Ezen azért még el kellene gondolkodni. Korábbi kommentemben hoztam néhány példát, ami alátámaszt bizonyos érthető aggodalmakat. Azokat figyelmen kívül hagyod. Miért? Azok konkrét érvek. Nem mellébeszélések, Én megindokoltam, hogy ebben a degenerált világban szerintem miért nyer értelmet triviális tények alkotmányos rögzítése. Összegezve azért, mert a nyugati, és nálunk is terjeszteni szándékozott tanok a normalitást kérdőjelezik meg. Ha olyan őrültekkel szemben kell talpon maradni, akik a nyilvánvalót is elvitatják, akkor a nyilvánvalót le kell írni. Ilyen egyszerű. Igazad van, egy normális világban ilyet nem kellene alkotmányban rögzíteni, de ez nem egy normális világ, és nem OV tette normálatlanná. Ahhoz ő nagyon picike szereplő.

"az önkényuralmának és a minden ellenzéki hang letaposásának"
- Milyen önkényuralom? Nyilván a 2/3 sokmindenre lehetőséget teremt, de ezt a választási eredmények adják, és nem az Orbán ragadta magához a hatalmat, mint Napóleon. A szavazásnál mindenfelé voltak megfigyelők, ellenzékiek is meg nemzetköziek is. Akkor rendben mentek a dolgok, akkor most mitől volna önkényuralom. Az eltaposott ellenzéki hangok is igen viccesen hangzik. Ezeket a demagógiákat fröcsögi a 24.hu, a HVG, a VVzsoca, meg még egy csomó "eltaposott" ellenzéki média. Csak nekem tűnik fel, hogy ahhoz képest, hogy el vannak hallgattatva, elég hangosak? Akkor lenne kiegyensúlyozott a média, ha csak az ellenzéket lehetne olvasni? Érdekes megközelítés. De akkor milyen lehet az egyoldalú média? Csak azért kérdem, mert nem veszem észre, hogy ne lehetne bármit, vagy az ellenkezőjét megírni, mégsem visznek el senkit. Furcsa egy önkényuralom, de ha ez az, akkor milyen a szólásszabadság?

gigabursch 2024.01.19. 08:47:33

@Lorrh:
Ha normális, nem hiszterizált világban szeretnél élni, akkor kezdd azzal, hogy abbahagyod a hisztizést, az orbánozást (baromi kontraproduktív), a rezsimezést és a többi baromságot!
Nem veszed észre, hogy baromira nem vagy elnyomva? Legalábbis orbnánék által...
A saját sztereotípiáid foglya vagy. Vedd már észre!

Lorrh 2024.01.19. 09:38:39

@F.M.J.: "nem az Orbán ragadta magához a hatalmat, mint Napóleon."
De!
Pontosan ő ragadta magához a hatalmat. Elképesztő ambicióval és ravaszsággal.
Leszalámizta a kisgazdákat, az mdf-et, az szdsz maga ment a szakadékba, mire már csak ő maradt. Megfogadta finkelstein tanácsait a negativ kampányról, sikeresen megosztotta az országot a kokárda sztorival, a választási határok huzogatásával elért egy olyan torz rendszert hogy 53% szavazat már döntő többséget jelent neki. És egy elképesztő durva cinikus agymosó propaganda rendszert épitett ki. Nézd meg a youtube-on ezt:
www.youtube.com/watch?v=ego4aQLZKlQ

de de pontosan ő egy autokrata, műveletlen, cinikus és aljas néptipró.
Ja és nekem van fóbiám persze mert kimondom a valóságot.. hahaha

leirom századszorra is: az alkotmányba irás a fidesz hisztériája hogy felkorbácsolják a megosztást. még inkább acsarkodjon a megosztott ország mert a széthúzást jól lehet uralni. Évezredek óta ez a recept.

Lorrh 2024.01.19. 09:41:38

@gigabursch: az orbánozásnak pont van értelme mert ő uralja az ország összes erőforrását kénye kedve szerint. Pont a gyurcsányozásnak nincs értelme mert ő már egy senki. a pár nyugger szavazóján kivül röhej tárgya csupán.

Én nem vagyok elnyomva? Minden ellenzéki hang el van nyomva. Te is pont azt csinálod. Hisztinek nevezed a valóság leirását.
Szerintem meg te hiszitzel a buzik hatalma ellen ami teljes ninszensz, egyetlen óvodást sem akarnak átműteni. De gumicsontnak jó a számodra.

gigabursch 2024.01.19. 11:39:18

@Lorrh:
Jó, akkor pont úgy vagy elnyomva, mint az anarchoszindikalista, mostmúltnegyvenes emberje a Gyaloggaloppból...

Ettől még a hiszti hiszti marad.

A természetben sok minden látható, de egy faj szempontjából életképes buzulás nem.
Ha viszont az életképtelenség akár mindenhol előretörni, akkor normális reflex, hogy a hibát kizárja. Önvédekezés.
Ezért kell az eLMeBeTeQ degeneráltakat kizárni az életellenes erőszakosságukból.
S most már jó lenne, ha abbahagynád a hisztikézést, mert érvet még nem mondtál semmire.

Ami még a választasi matekot illeti
1) ilyenkor az összes nagypofájú hőzöngő valahogy kihagyja a demokratikus Nagy Britanniat, ahol 16%-kal lehet valaki minősített többség. Nem 53, nem, csak 16!
2) ilyenkor valahogy sose megy az, hogy a régi körzet határokkal, de a szavazókörök eredményeit újraszámolja. Ugyanis akkor 4/5-öd lenne...
3) Idézzem a kadkögyáras ElQurót?
youtu.be/icrYdWoLikk?si=uAicmTEZvkN4HRCc
vagy itt a teljes:
youtu.be/icrYdWoLikk?si=uAicmTEZvkN4HRCc

Szóval:
Attól, hogy a nép tekintélyes hányada megunta Fletóékat és még tekintélyesebb hányada véletlenül sem hajlandó rájuk szavazni, az nem azt jelenti, hogy ez a rezsimezős nyekergés bárkit meghatna.
Csak ezt nem vagytok hajlandók észrevenni.
Azt se ártana már látnotok, hogy pusztán belső védekezésként a közvélemény kutatásokra adott válaszok 15-20%-a valótlan.
Vajon miért? Azért mert az összefos.s csürhét a világ egyik legszórakoztatóbb tevékenysége szivatni.*

No, de azért, hogy meg tudd a valódi rendszerkritikát, álljon itt az Akela zenekar 1994-es Bolhacirkusz című száma, örök tanulságul:
youtu.be/tbNeMktI0Ns?si=4v8XLnZRzBUenOf2
Ha ebből sem értesz, akkor semmiből.

Amúgy, ha rajtam múlna, a nem szavazók listás helyeit üresen hagynám az Országgyűlésben.
Ez már épp elegendő, hogy ne legyen ⅔ és sok esetben a minősített többség is erősen szenvedne.

gigabursch 2024.01.19. 11:41:18

@Lorrh:
A buzibarátokon kívül senki nem a acsarkodik.
Nem tudom észrevetted-e...

Elhiszem, hogy nem életef kedvenc élménye a zacsipacsi, de ettől még egy kicsit unalmas a szájkarate, amit rendezel.

Lorrh 2024.01.19. 13:06:31

@gigabursch: na de nem tűnik fel hogy nem a buzikat védem? Csak ez az orbánnak benyalás zavar a részetekről, de ha nektek jó az ő zacsiját nyalni akkor csak bátran.

még egyszer: a káros és ocsmány lmbtq propagandát nagyítja orbán démoni méretűre hogy ezzel a képzelt ellenséggel majd ő győztesen leszámoljon. Árnyékboksz. Ismered ezt a kifejezést?

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2024.01.19. 17:48:05

@Lorrh: "Pontosan ő ragadta magához a hatalmat. Elképesztő ambicióval és ravaszsággal. Leszalámizta a kisgazdákat, az mdf-et"
- Te milyen mozit néztél a módszerváltás óta? Magához ragadta a hatalmat? Nem úgy volt, hogy az őszödi böszme előbb megpuccsolta a saját minelnökét, majd elcsalta a választásokat, végül rendőrterrort csinált Bp-n? Nem attól lett az Orbánnak 2/3-a, hogy az ellenkező oldal leplezetlenül kollaborált a saját népével szemben? Mert én így emlékszem. Ez fontos, emlékszem, és nem a 444-en beszélt róla mellé két idióta.
Leszalámizta a kisgazdákat? Tényleg? Szerinted kellett szalámizni egy olyan pártot, amelyik vezetője Brazíliából akart cseresznyét importálni? Na és az MDF? A komcsik áldozata volt az a kormány, mert nem volt egyetlen sajtófelülete sem. Egyetlen egy sem, ahol ne csak az hangzott volna el, hogy minden szar. Gondolom szerinted az volt a kiegyensúlyozott sajtónyilvánosság, de ez tévedés, akkor kiegyensúlyozott, ha bárki tud magának találni megszólalási lehetőséget. Manapság ez van, bárki írhat, posztolhat, csinálhat videókat. Bárki, nem csak az ellenzék, és gondolom ez kicsit frusztráltá teszi a fanatikus orbánozókat. ezért hisztizel te is, ez egyértelmű.

"de de pontosan ő egy autokrata, műveletlen, cinikus és aljas néptipró.
Ja és nekem van fóbiám persze mert kimondom a valóságot.. hahaha"
- Amikor ezeket írod, közben toporzékolsz is? Csak azért kérdem, mert eddig egyetlen hozzászólásod sem tartalmazott releváns információt arról, hogy az állításod milyen bizonyítékokon nyugszik. Egyszerűen semmilyen épkézlább érvet nem tudsz felhozni, hogy mi igazolja az állításaidat. A véleményed már ismerem, nem kell folyamatosan ismételgetni, most már csak az érveidre lennék kíváncsi, már ha egyáltalán vannak. Jelenleg kétféle magyarázatot tudok elképzelni, mert eddig minden érvnélküli eltökélt orbánfóbiásról ugyan ez a kettő derült ki. Vagy elvakult vérkomcsi vagy, vagypedig egy túlságosan fiatal tapasztalatlan és reális ismeretek nélkül lézengő alaptalanul magabiztos naív gyerek. Ez utóbbi kevésbé problémás, fiatalon az embernek még vannak irreális téveszméi, majd kinövi. Mindenesetre érdemes lenne kitekintened a buborékodból. Ha mindig csak abból a sajtóból informálódsz, amelyik a narratíváidat visszhangozza, akkor sosem lesz lehetőséged megismerni a valóságot.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2024.01.19. 18:31:35

@gigabursch: "ha rajtam múlna, a nem szavazók listás helyeit üresen hagynám az Országgyűlésben."
- Ez részint helypazarlás lenne, másrészt működésképtelenné válna a parlament. Nem új keletű ötlet, de neked talán még nem említettem, hogy szerintem kellene minden szavazólapon lennie egy "tartózkodom" karikának. Az lenne a lényege, hogy akik élni kívánnak a szavazati jogukkal, de egyik lehetőséggel sem tudnak azonosulni, azok elmenjenek szavazni, és oda tegyenek X-et. Ezzel megelőzhető lenne az az ócska süketelés, hogy összeadják az ellezéki szavazatokat a távolmaradókéval, majd azt hőbörgik, hogy a kormánynak nincs is többsége. Akkor egyértelmű lenne, hogy ki a passzív, és ki a tartózkodó. Mondjuk azoknak tényleg lehetne fenntartani és üresen hagyni helyeket, de szvazati jog nélkül, hogy ettől még ne legyen határozatképtelen a parlament.

gigabursch 2024.01.19. 20:17:30

@F.M.J.:
A te javaslatot az idiokrácia hosszú agoniáját hozná, az enyém rövidebbet.
Amúgy a tetemes egyéni képviselői hely miatt a feles tv-k rendre hozhatók lennének.

Lorrh 2024.01.20. 08:48:36

@F.M.J.: pont ez a kitekintés a buborékomból hogy olvaslak. Nagyon gáz vagy. Lövésed sincs a mai világ működéséről, te a kommentfalon akadémiai érveléseket vársz. Szegénykém!

Az orbánfóbiát maga orbán teremtette a cinizmusával, ezt ne rajtam kérd számon!
Igen, abban igazad van, hogy gyurcsány tényleg elkúrta és odalökte orbán karmaiba az országot. Még én is azt mondtam annak idején hogy elég ebből a szarakodásból, akkor jöjjön valaki kompetens.
Csak naiv voltam, mert nem hittem volna hogy a kompetencia csak a lopásra vonatkozik. Cigány mentalitás, nem tagadja meg a nagyanyjáékat, aki a falu végén putris volt. Ez nem rágalom hanem tény - csak hogy kielégítsem a tényigényedet.

Lorrh 2024.01.20. 11:13:05

@gigabursch: komoly érv, cizellált válasz egy elmélyült gondolkodótól.

gigabursch 2024.01.20. 18:23:40

@Lorrh:
Tudod mit!?
Igazad van.

UFF!

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2024.01.21. 11:28:23

@Lorrh: "pont ez a kitekintés a buborékomból hogy olvaslak"
- Sosem értettem, hogy hogyan lehetséges triviális tényeket rosszul értelmezni. Most adtad meg a választ. Ha azt hiszed, hogy az a kitekintés a buborékból, hogy olvasod mások véleményét, akkor nagyon rossz úton jársz. Előszöris, mert feltételezhetően a saját álláspontod is véleményeken alapszik, tehát eleve szelektált. Ez emberi tulajdonság, hajlamosabbak vagyunk olyan információkat előtérbe helyezni, ami számunkra reálisabbnak látszik, ezért érdemes olyan csatornákon át is tájékozódni, amik nem a saját elképzeléseinket támasztják alá.

Honnan ne tájákozódjunk. Bulvársajtóból semmiképp se, mert nekik nincs hitelességi igényük, viszont van kattintáson alapuló árbevételük. Olyasmiket írnak, amire ugrik a nép, és mindegy, hogy valós, vagy sem.

Nem tájékozódunk véleményvezérektől sem. A publicisztika legfeljebb szórakozásra jó. Ha a publicistának jó a humora, kellően pikirt, vagy vicces a frizurája. Az is abból él, hogy eladja magát, és nem abból, hogy te okosabb légy.

A tájékozottsághoz mindenek előtt szükséges, hogy nyitott legyél. Akkor is képes legyél komolyan venni egy-egy információt, ha ellenkezik a nézeteiddel, mert lehet, hogy mégsem gondolod, jól. Ha előítélettel közelítesz, vagy igazad lesz, vagy hülyét csinálsz magadból. Az más kérdés, ha a tények véleményektől mentes objektív ismeretében alakítod ki az állápontod, mert akkor nem beszélsz olyan hülyeséget, hogy "nem kell bizonyítani". Ha ugyanis, a megismert tényekből fakad a véleményed, akkor azt meg is tudod indokolni, ha a narratíváidból, akkor meg nincs alapjuk, így érthetően kerülöd a vitát, mert nem tudnál helytállni.

Kis segítség a szélesebb látókörhöz. Gyűjts össze egyenlő arányban mindenféle politikai irányzatú hírportálokból (nem bulvár), egy-két forrást. Azokból rendszeresen ugyan azokból a témákból olvasd el a különféle híradásokat, de mindenképp kerüld a "felhasználóbarát" hírajánlásokat. Azokat automatikusan lépd át! Legyen gyanús, ezért cseréld le, ha valamelyikben rendszeresen olyan baromságokat olvasol, hogy mondjuk valaki elszigetelődött, de épp x számú nagyhatalom vezetőjével tárgyal, meg olyanokat, hogy sötét buta egybites műveletlen, de közben tolmács nélkül tárgyal, és mellesleg megzsarolta a világot. Nem azért, mert valamelyik ne lehetne igaz, de mindkettő egyszerre nem lehet, tehát vagy hülyék, vagy téged néznek annak. Ha hiszel nekik, akkor sikeresen. A maximális tájékozottsághoz sajtófigyelő szolgálat kell, + titkosszolgálat. Semmi esélyed, de ez nem indokolja, hogy ne láss tovább az orrodnál.

Ha van objektív tényeken alapuló véleményed, akkor sem pincsizhetsz senkit a más nézetei miatt, mert lehet, hogy nem jutottál hozzá minden infóhoz, és ezért ítéled meg az adott dolgot helytelenül. Erről szó a vita értelmes emberek között, hogy minél több infó kerüljön elő a témáról, és így szélesedjen a felek látóköre. Az ilyen vitákat általában a hülyeliberális, meg sötétzőld kékhajú aktivisták szokták kerülni, helyette inkább személyeskednek, meg csicskának minősítenek mindenkit, akit nem a náluk használt agymosóporral kezeltek. Ez nem zsigeri elutasítás, mielőtt téves következtetésre jutnál. Bármilyen nézetet meg lehet vitatni bárkivel, akinek vannak érvei, és a nézetei nem önellentmondásosak akár mondaton belül. Ez alól a már említett kék-zöld-lilahajú liberálfasiszták és társaik kivételek, akik azt hiszik, hogy az álláspontjuk a világtudományok esszenciája, és nem kell bizonyítani a baráti körük véleményére alapozott hagymázas elképzeléseiket. Tudod a velük töltött "intellektuális" időre mondják, hogy olyan, mint galambbal sakkozni. Felrúgja a bábúkat, leszarja a táblát, és örül, hogy nyert, pedig csak túl hülye ahhoz, hogy megértse a játékszabályokat.

Lorrh 2024.01.21. 19:57:29

@F.M.J.: na de én egyetértek veletek, hogy az lmbtq nyomulás káros. Kettőnk közt az a különbség hogy te messze túlértékeled a dolgot. Én meg kinevetem őket.

Tessék, erre mit reagálsz:

www.youtube.com/watch?v=-A_jE1lZ044

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2024.01.21. 21:28:15

@Lorrh: "az a különbség hogy te messze túlértékeled a dolgot. Én meg kinevetem őket."
- Azért nevetheted ki, mert nem kell vele találkozni. Azért nem kell vele találkozni, mert a magyar óvodákból, meg iskolákból ki vannak tiltva a festett faszos nénik, és nem moshatják a gyerekek agyát nemváltással. Tudod, ok-okozat. Addig vicces a parkolóban szerencsétlenkedő fakezű sofőrről készült videó, amíg nem a te kocsidat töri össze.

A linkelt videóval kapcsolatban.
Látom semmit sem értettél abból, amit előző kommentemben írtam. Ide linkelsz egy videót, amin az egyik elkötelezett habzópofájú (Puzsér) megmondóember epét hány a másik oldali megmondóemberre, mert neki nem tetszik. Teljesen mindegy, hogy melyik mit mond a másikról, és igaza van-e vagy sem, mert ez csak vélemény. Nem mondom, hogy ne nézd, mert szórakoztató, mint műfaj, de nem szabad komolyan venni.

A témát illetően:
1. Ha a homokosság genetikai elváltozás, akkor kell lennie valamiféle buzigénnek. Ráköltöttek pármilla dolcsit, de nem találták. Ha betegség, akkor gyógyítani kell, és nem terjeszteni. Ha egyik sem, akkor neveléssel előidézhető ferde hajlam, tehát nem való gyerek homokosoknak, mert deretminálja a gyerek szexuális fejlődését.
2. Az árvaházba kerülő csecsemőkre elég hosszú sorban állnak sorba gyermektelen lehetséges hetero nevelőszülők, tehát az egész kérdés fiktív, ugyanis akiket nem akarnak kivenni, azokat a melegek sem akarják. Úgy van az egész kérdés bemutatva, mintha tiltva lenne az örökbefogadás, pedig arról van szó, hogy van bőven elég hetero pár a csecsemőkre, a többi meg nem kell az egyneműeknek se. (Mondjuk elég nehéz elképzelni, hogy teszemazt kivesznek egy 10 éves gyereket, és az örömmel veszi, és nem akar mielőbb megszökni két köcsögtől. Én biztos menekülnék.)

A véleményvezérek pedig márcsak ilyenek. Úgy terelik a szöveget, és úgy mazsoláznak a tények között, hogy úgy tűnjön, mintha igazuk lenne, és remélik, hogy találnak annyi félművelt érdeklődőt, akik nem tartanak igényt a valóságra, megelégszenek a tálalt narratívával. Pont arra kívántam felhívni a figyelmed, hogy ne vélemények alapján alakíts ki álláspontot, hanem tényekből kiindulva. Most segítettem a tényekkel, de magad is utánanézhettél volna. A DuckDuckGo a barátod.

gigabursch 2024.01.22. 09:08:11

@Lorrh:
Puzsér???
Vállalhatatlan, neveletlen barom.
Azon túl, hogy egy lyukas tejeszacskót nem bíznék rá, unalmasak az okoskodásai...

Lorrh 2024.01.22. 12:33:06

@gigabursch: ebben nem értünk egyet. Puzsér egy ragyogó kulturális és morális értékrenddel rendelkező ember. A stílustól el kell vonatkoztatni és a mondanivalóra koncentrálni.
De megértem, ha ez nem megy.

gigabursch 2024.01.22. 13:36:41

@Lorrh:
Hogy ragyogó-e az az értékrend, ahol mást szóhoz se hagy jutni, azon igazán nem fogunk vitázni, mert nincs miről.
Egy neveletlen és önző pasi, akinek nem kevés egója olyan szófosáshalmazt jelent, hogy a mondat közepén nem lehet tudni, hogy miről kezdett el szövegelni...
S ez nem, nem a lepkézés esete, ez a másik iránti tisztelet teljes hiányának megnyilvánulása.

Hogy kulturális és morális ismeretei kiterjedtek, azt nem vitatom, viszont ezt értékké már rég nem tudja formálni.

Tanulságos volt a legutóbbi megjelenése a Nyílt Sisakban.
Gyakorlatilag láthatóan magából csinált hülyét a stílusával, viselkedésével, s itt azért érdemes megállni egy mondatra, hogy a "Stílus, maga az ember" bizony kőkeményen bemutatta azt, hogy a valóságban mekkora szar alak is.
De pont ebben a beszélgetésben is első becslésem szerint a bő 2/3-a a másoridőnek róla szól.

Vállalhatatlan.

Lorrh 2024.01.23. 11:44:33

@gigabursch: tudsz különbséget tenni morális kulturális értékrend és kommunikációs stílus között?

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2024.01.24. 07:30:18

@Lorrh: "tudsz különbséget tenni morális kulturális értékrend és kommunikációs stílus között?"
- Kiváló kérdés. Erről eszembe jut egy másik. Na és te?

Mert ugye Puzsér kulturális értékrendje, hogy ŐŐŐŐŐ, és alatta mérföldekkel semmi, majd jön a világ minden egyéb szereplője. Morális értékrendje szerint minden is szar, ami nem az ŐŐŐŐŐ fejéből pattant ki, még ha az egy fizikailag is lehetetlen orbitális baromság is, ami miatt akár hónapokig vezeti a legnagyobb marhák toplistáját.

Ami meg a stílust illeti, vessünk fel egy ellen oldali, semmivel sem különb, de kevéssel másabb stílusú hasonló kaliberű megmondóembert. Igen eltaláltad: Bayer. Na a színvonal nem különbözik, a stílus eltér, a kijelentések viszont nagyságrendekkel közelebb állnak a valósághoz.
Pl.: Puzsér szerint egy Boeing egy tonna kerozint fogyaszt percenként, Bayer szerint lesitteltek egy papot, mert köztéren imádkozott Angliában. Utána nézünk a tényeknek, és az eredmény, Puzsér egy hülye, de még a pofája is nagy, Bayer meg igazat mondott, bár elég cinikus stílusban.

És akkor most a kérdésed még egyszer:
"tudsz különbséget tenni morális kulturális értékrend és kommunikációs stílus között?"

gigabursch 2024.01.24. 07:40:15

@F.M.J.: @Lorrh:
Ami azt illeti, mind a kettő a féligazságok bajnoka.
Azonban!
A féligazság nem az igazság fele, hanem a megtestesült hazugság, mert manipulatív.

Mind a kettőre igaz, hogy sok-sok éve szívesen hallgattam őket, de már elmúlt...
Ennek egyik oka a mikrofon előtti viselkedésük, a másik a manipulációs terelésük.

Ordibálás, trágárság, kioktatás, hülyének nézés - nekem nem jön be akkor sem, ha van három egymást követő mondat, ami nem csak valós, de még - az én értékrendem szerint - igazuk van.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2024.01.24. 13:52:34

@gigabursch: A hozzászólás nem is méltatásról szólt, csupán rá akartam mutatni, hogy ha az egyik valamiféle etalon, miszerint "Puzsér egy ragyogó kulturális és morális értékrenddel rendelkező ember.", akkor ugyan ezen az alapon Bayer meg méginkább, függetlenül attól, hogy még véletlenül sem.

gigabursch 2024.01.24. 14:50:24

@F.M.J.:
Szerintem körbejártuk a témát.
Talán több szót ne is vesztegessünk rá...
Főleg ne rájuk...

Deansdale 2024.02.06. 09:00:39

@Lorrh: "apaférfi anyanő ezt egy nagyon szűk idióta rétegen kívül az emberek 99,99%-a NEM vitatja"

Van rá egy huszasom, hogy fogalmad sincs miféle influenszereket néznek a mai fiatalok és hány középiskolában van már "transznemű" gyerek. A woke ideológia sokkal erősebben és drasztikusabban terjed mint azt el tudnád képzelni. A te 99,99% normális világod 10 éve megszűnt, csak azért nem látod ezt mert a társadalom jelentős részeire sosem nézel. Arról nem is beszélve, hogy az ellenzéki oldalon százezrek lélekben már készülnek arra, hogy hamarosan nálunk is izomból tolva lesz az összes woke hülyeség, és ők aktívan részt fognak venni benne, annak ellenére hogy ma még tiltakoznak a fórumokon, hogy ilyesmi itt sose lesz. Pontosan ugyanez történt mindenhol máshol is, nem mi leszünk a kivétel.

Deansdale 2024.02.06. 09:05:26

Ha szabad itt is konteóznom egy kört, ez a tudatos társadalomrombolás sajnos nagyon jól belepasszol a nagyreszet tervekbe. Klaus Schwabék ugye arra játszanak, hogy nagy krízisek lesznek amik után az emberek majd elfogadják az ő világuralmukat. Ez a kompetencia-krízis pont kapóra jön nekik, hát micsoda szerencsés véletlen... Ezeknek a dinasztiáknak 300 éve tartó szerencsesorozata van, de hülyeség azt képzelni hogy aktívan belenyúlnának az eseményekbe, ugyan már :)

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2024.02.06. 12:24:27

@Deansdale: Persze, konteózz csak nyugodtam, bár ez nekem inkább realitás leírásnak tűnik.
süti beállítások módosítása