HTML

Magán-galaxisom

Ezt a blogot önálló világnézetemből és a kézenfekvő logikai összefüggésekből adódó szubjektív világlátásom kifejezésére indítottam. Szeretném az élet jelenségeit a saját meglátásaim szerint bemutatni.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kategóriák

Friss topikok

  • F.M.J.: @littke: Hát ezen biztosan nem fogunk összeveszni, még vitázni se. (2024.04.29. 08:41) Gyilkos paradigmák
  • F.M.J.: @Reactor: Köszöntelek ezen a rég elfeledett bejegyzésen! Nem is tudom, hogy valójában a kreacionis... (2024.04.28. 20:57) A legelején
  • F.M.J.: @Reactor: Jogos észrevétel. Az előbbiek csupán a természetes kiválasztódás szükségszerű áldozatai,... (2024.04.28. 20:34) Elmagyarázom II.
  • Reactor: Aránylag jó oldal, de hiányzik róla pár érvelési hiba, pl. az úgynevezett "sorozatgyilkosok érvelé... (2024.04.28. 15:27) Az érvelés hibái
  • F.M.J.: @gigabursch: Elég komolynak mondható karavános kapcsolattartás volt Európa, az arab világ és a táv... (2024.02.15. 13:12) A vagyonadó igazsága

2023.07.16. 09:45 F.M.J.

A taps elmaradt...

zelike_jatszik.jpg

Szemtelen, buta, neveletlen kisfiú vagy. Elég volt a bajkeverésből. Menj haza szépen, és gyakorold a zongorázást! 

https://gombarium.reblog.hu/eleg-volt

 

18 komment

Címkék: Politika Közélet Szatíra Kézműves mémek


A bejegyzés trackback címe:

https://magan-galaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr6018167891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2023.07.16. 09:59:01

Csak ennek a hazárdjátékosnak a tetteit az ottani lakosság vére, élete, életkörülményei és az egész bolygó emberiségének jóléte fizette meg.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2023.07.16. 10:16:15

@gigabursch: Magam is így látom, vagy inkább láttam.

Ez viszont egy közepes tehetségű polyáca. Eredeti szakmájából nem élt meg álmainak szintjén. Kapott egy életpályaszerződést egy nagy szerepre. Most vagyunk az utolsó felvonásban. Hamarosan lemegy a függöny, a világ meggyőződése szerint gyűlölni. vagy siratni fogja, mivel hivatalosan merénylet áldozatává válik, és a holtteste felismerhetetlen hamuvá ég.

Hamarosan feltűnik egy félreeső kis szigetországban egy apró termetű kedves jómódú bácsi, aki majd színjátszóköröket szervez a helyi gyerekeknek. A világ itt marad az anyagi, erkölcsi, és tényleges romokon, és pár évtized alatt próbál újra normális viszonyokat építeni az orosz birodalom és a gallföldi és germániai kalifátusok között.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2023.07.21. 13:03:05

@gigabursch:
Az első kép jobban tetszik, de igazából a másik sem rossz. Ez két dolgot bizonyít. Részint kezdő vagyok még a mémgyártásban, van mit tanulnom, másrészt hálás a téma. Csak későn jutott eszembe, hogy még egy sámlit is lehetett volna a lába alá "tenni", de majd máskor jobban felkészülök, és nem kapkodom el.

gigabursch 2023.07.22. 17:59:54

@F.M.J.:
A tied is jó lett, elfér a mémgyárban...

Csak maga a valóság szomorú.
16-17 éves srácok maradnak ott a fronton.
Valahogy így volt ez Vietnamban is és ott bizony a vietek lettek a győztesek, de milyen áron...

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2023.08.12. 20:42:13

@gigabursch: Bár kevésbé látványos, de a takarítószetthez hamarosan társul egy kék-fehér-piros, meg egy fekete-piros-sárga is.

gigabursch 2023.08.18. 10:38:50

A taps odahaza is el fog maradni.
A szamovárok nem tudnak tapsolni. Sem...

pomz.blog.hu/2019/09/18/sztalin_elvtars_szamovarjai

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2023.08.18. 11:15:23

@gigabursch: Ez valami egészen kétségbeejtően brutális. Te jó ég! Mengele megnyalta volna minden ujját, ez annyira retardáltan beteg.

Annak azért örülök, hogy az olvasottsági számláló szerint nagy érdeklődésre talált. Csak remélni merem, hogy a mindenszarizmus élharcosai is megtalálják, akinek el kell menekülniük az orbáni fasiszta diktatúrából, mert nincs kellően elismerve a hajfestő művészetük, a világmegváltó falraokádó önkifejezésük, meg a rollermosdató életfilozófiájuk!

Diorella Queen 2023.11.26. 20:25:58

@F.M.J.: Ez viszont egy közepes tehetségű polyáca. Eredeti szakmájából nem élt meg álmainak szintjén. Kapott egy életpályaszerződést egy nagy szerepre. Most vagyunk az utolsó felvonásba..

És mi van akkor, ha igaza van és Putyin tényleg be akarta kebelezni a lengyeleket és a finneket is? Abban azért igaza van, hogy ha így fejezik be, hogy nem kapják vissza az összes területet, akkor soha nem lesz vége a háborúnak és folyton kiújul.
Amúgy azért az általad felvázoltakon kívül, még igen sok más befejezés is lehet. Azért nem árt az EU-nak és a " pojácának " szurkolni, hát ha Putyinnak tényleg voltak ilyesmi tervei, hogy szétbassza az EU-t, netán hogy leváltja az USA-t a világ rendőrsége szerepből.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2023.11.28. 13:35:11

@Diorella Queen: Úgy érzem, van néhány dolog, amit másként tudunk.
Először is van ugye két narratíva, amit a két pólus mantrázik. Érdemes mindkettőt megismerni.

Az egyik szerint (orosz), ő egy nagyhatalom, és szeretné magát biztonságos távolságban tudni egy másiktól. Vannak saját, belső határai, meg vannak szövetségesi határai. Ez utóbbival nem különösebben foglalkozik, de a belsőkre kényes. Van neki egyetlen meleg vizű hadikikötője a Krímben, ami önmagában is elég labilis dolog, főleg, ha egy másik katonai tömb magába akarja olvasztani. Ezen felül vannak határokon kívül rekedt nemzeti közösségei Ukrajnában, amikhez kötődő viszony minősége belpolitikailag sem mellékes. Egy normális szomszédos ország ilyenkor tudomásul veszi az adottságokat, és ezek tiszteletéért cserében köt jó alkukat. Régebben ez így is volt, az ukránoktól bérelték a szevasztopoli kikötőt, adták nekik féláron a gázt, és azt is elnézték, hogy közben lopják a tranzitszállítmányokat is. Ezt mi is tudhatjuk, mert rendszeresen kevesebb jött ki a csövön, mint amennyi belement a muszkáknál.

A másik (USA-EU-ukrán) nézőpont szerint Putyin egyszer csak gondolt egyet, és fel akarja falni a világ minél nagyobb részét, amitől minket Ukrajna véd meg. Mert ugye ők olyanok, akik mások érdekében önszántukból elvéreznek. Szó sincs felvásárolt amcsi érdekekről, politikai háttéralkukról, ezres nagyságrendű orosz lakosság etnikai alapú gyilkolásáról, kizárólag elhivatottságról.

Persze lehet sokfelé magyarázni a lényeget meg a részleteket is, de ha megvizsgáljuk a tényszerű részleteket, és összevetjük a felvázolt összképekkel, akkor nagyon úgy néz ki, hogy az oroszoknak nem simán igazuk van, hanem az sem lenne meglepő, ha tokkal vonóval felszámolnák ezt az államszintű korrupt gittegyletet.

Egyáltalán nem valószínű, hogy elfoglalnák bármelyik EU országot, mert sokkal többre mennek a kereskedelmi kapcsolatokkal, mint egy leigázott területtel. Putyin nem hülye, csak szeretnék annak láttatni, az ostobák az EU vezetésében vannak. Legalábbis remélem hogy ostobák, mert, ha normálisak, akkor megérdemelnének egy pár száz év szigorítottat azért, amit külső és személyes érdekek kiszolgálása érdekében tettek ezzel a szerencsétlen közösséggel, és akkor még szót sem ejtettünk egyéb főbenjáró gazemberségeikről.

Diorella Queen 2023.11.29. 18:39:53

@F.M.J.: De mit akar már Putyin Ukrajnával? Már elég rég nem tiszta orosz a népesség, teljesen felhígult, tudom hogy nem olyan rég kitalált ország, de előtte is senki földje volt inkább az egész, mint sem az oroszoké.
Nem értem a széjjelbaszását ennek az egész területnek, ha csak nem az EU és orosz cégek majdani munkalehetőségeit tekintetbe véve, tény hogy lesz melójuk,mire újjá építik azt a területet. Amiről jelenleg azt sem tudjuk, kié valójában, kié lesz majd és egyáltalán mi lesz vele,.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2023.11.29. 19:57:07

@Diorella Queen: Ha van egy kis időd olvasni, ajánlanám egy régi posztomat. Itt találod: magan-galaxis.blog.hu/2022/03/04/politikonteo_ii

Külön szeretném felhívni a figyelmed, a keltezés dátumára. Ezt az írást a háború kitörése után nem sokkal tettem közzé. Még épségben volt a tengeri gázvezeték a Balti-tenger alatt. Azóta sokminden történt, és sokmindenre derült fény, de ezek nemigen mondanak ellent a posztban vázolt lehetőségekkel.

Az az érdekes, hogy nem vagyok szakértő, csupán hozzád hasonlóan elemző-értelmező megközelítést alkalmazok. Elég sok forrásból tájékozódom. Az oprendszeremben több különféle beállítottságú hírportál linkje van mentve, és mindig mindegyiket átnézem. Nem hagyom, hogy valamilyen hírfolyamba kényszerítsen valamilyen algoritmus, és azon keresztül vezéreljék a nézeteimet. Így egy kicsit macerásabb véleményt alkotni, de sokkal eredményesebb.

Ami még említésre méltó lehet, bár nem tudom ellenőrizni, hogy úgy van-e. Olvastam egy statisztikai értekezést lassan már két éve, amiben az volt, hogy Ukrajnában az ukránok nem alkotnak többségi nemzetet, csupán az összes közül ők vannak legtöbben. Magyarul, ha az összes többi nemzeti kisebbség öszefogna mondjuk egy választáson, akkor akár az ukránok ellenzékbe is szorulhatnának. Persz ez nem fog megtörténni, mert Fondor Fájzer szerinti mintademokráciában be van tiltva az ellenzék és a nem kormányzati média, a szabadság nagyobb dicsőségére.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2023.12.06. 05:38:02

@gigabursch:
Jönnek a mémek de a mi dagadt Vityánkról meg csak az jön.
A köpcös cigány bárkinek eladná az országot, Putyin lehet igényelni is fogja mert ez a kretén bármilyen alkuba bele megy, még a legdrágább gáz is fasza üzlet mert az oroszokkal kötöttük :)
Meg hogy keresztény létére a Török Erdogán faxát sz*pkodja aki fekete öves muszlim és annyira békepárti mint Putyin.
Kis buzi diktátorunknak már nincs haverja, az illiberális gondolataival nem talál pajtit az EU-n belül, ezért dörgölőzik lassan ISIS harcosokkal, mert szinte csak az ő gyomruk fogadja be amit a Vitya művel annak érdekébe hogy megtudja tartani a hatalmát.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2023.12.06. 05:42:14

@gigabursch:
Komolyan azért szar arc a pali mert megvédi a hazáját ? :)
Lengyelek nem lennének NÁTO tagok akkor azoknak is nekiment volna Putyin, és akkor azok is szarok mert nem engedték be a tankokat konfliktus nélkül ? Ukrajna a buzi mert nem akar békát ? Nem Putyinnak kéne kivonulni hogy befejeződjön a háború, ki a megszálló az Ukrán ?
Mi ez a képzavar gyerekek ?

gigabursch 2023.12.06. 07:53:35

@szociál:
Ez eladta a maradékot és nem megvédi.
Ráadásul mindezt úgy, hogy részben felszámolja a hohol lakosságot, nagyrészt meg elkergeti. Egy viselkedészavaros, aljas szarházi.
Ha ennyit nem látsz át, akkor igazán nincs miről szót váltanunk.

Lassan már egy éve nem írtam le, de miattad ismét:

Ceterum censeo: Tüzelőanyaggal nem lehet tüzet oltani.

Az meg, hogy Vektorról mit gondolsz ebben a kérdésben irreleváns.
S mivel alighanem ezt sem olvastad tőlem, pedig a blog.hu-n lassan 15 éve írom, tessék:
A vörös és a narancs között árnyalatnyi a különbség.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2023.12.06. 09:21:41

@szociál: "Jönnek a mémek de a mi dagadt Vityánkról meg csak az jön."
- Van a mindenki számára elérhető sajtóban olyan felület is, ahol más is jön, csak kicsit szét kell nézni.

"bárkinek eladná az országot"
- Ki adta el a közműszolgáltatókat, és ki vette vissza? Ki adta el a repteret és ki akarja most visszavenni? Ki adta el az állami vállalatok jelentős részét, és kik építik újra folyamatosan a hazai ipart? Kik hoztak ide olyan befektetőket, akik csak piacot vettek, leépítették a hazai gyártást, és elbocsátották az alkalmazottakat, és kik hoztak olyan cégeket, akiket magyar beszállítók termékeire köteleznek, hogy kevesebb legyen a munkanélküli? Stb, stb, stb.

"az oroszokkal kötöttük"
- A fejlett nyugat is orosz gázt használ, csak előbb tesz egy kis kitérőt Indiába, átcímkézik, átárazzák, és már jöhet is jó nagy felárral. Gondolom ez sem kerülte el a figyelmed.

" a Török Erdogán faxát sz*pkodja aki fekete öves muszlim"
- Igaz, sokkal profibb megoldás lenne elhajtani a bánapos P...ba, aztán csodálkozni, hogy nem engedi át a megvásárolt gázt Kazahsztánból, meg Azerból. Tényleg, ez a stílus tök jól bejött más országoknak is. Ja, nem. Nem vagyunk olyan nagyok és erősek, hogy megengedhessük magunknak hogy hülyék legyünk.

"az illiberális gondolataival nem talál pajtit az EU-n belül"
- Ez vajon mit jelenthet: www.youtube.com/watch?v=xEIirxHyau0

"dörgölőzik lassan ISIS harcosokkal"
- Erre gondoltál: szantograf.hu/2018/07/21/kepek-az-izraeli-latogatasrol-orban-viktor-akar-kozvetithetett-is-netanjahu-es-erdogan-kozott-szemelye-elfogadhato-ankaraban-es-jeruzsalemben-is-mit-kerhetett-a-jo-istentol-hol-lehet-a-cetli/

"amit a Vitya művel annak érdekébe hogy megtudja tartani a hatalmát."
- Nem azért mondom, de OV megkapta a szavazatok több mint felét. Macron megkapta a szavazatok kb 20%-át. Mo. az ellenzék szerint diktatúra van, a galloknál meg demokrácia. Segíthetnél megérteni, hogy az állítások a számok tükrében hogyan állják meg a helyüket, és ha nincs velük semmi gond, akkor mennyit csúszhat még le OV támogatottsága, hogy problémás legyen megtartani a hatalmát? Én azért még megelőlegeznék pár hetet. Tévednék?

"azért szar arc a pali mert megvédi a hazáját ?"
- Nem. Azért, mert hagyta a neonáci azovosokat oroszokat gyilkolni száz és ezerszámra, és a személyes ambíciói érdekében kiprovokálta az orosz támadást. civilek.info/2022/02/28/volt-e-nepirtas-donbaszban/

"Lengyelek nem lennének NÁTO tagok akkor azoknak is nekiment volna Putyin"
- Ez egy háborúpárt agresszív narratíva, amire még csak utaló cselekedet, vagy nyilatkozat sem született.

"Putyinnak kéne kivonulni"
- Amint biztosítva látja a céljait, ki is fog vonulni. Ahhoz már csak az kell, hogy betartsák a minszki megállapodást, nem úgy, ahogy a germán matróna elkottyintotta, hogy csak azért kötötték, hogy időt nyerjenek, és eszük ágában sem volt belőle bármit is bevezetni. Ennyit a nyugati becsületről. Én spec azon csodálkozom, hogy Putyinban van ennyi béketűrés, mert én a helyében már kitettem volna a kis ripacs bőrét száradni.

"Mi ez a képzavar gyerekek ?"
- Én is pont ezt akartam kérdezni.
süti beállítások módosítása