HTML

Magán-galaxisom

Ezt a blogot önálló világnézetemből és a kézenfekvő logikai összefüggésekből adódó szubjektív világlátásom kifejezésére indítottam. Szeretném az élet jelenségeit a saját meglátásaim szerint bemutatni.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kategóriák

Friss topikok

  • F.M.J.: @littke: Nem vagyok idealista, nem hiszem, hogy ne lenne szükség katonai költségvetésre. Ugyan úgy... (2024.04.27. 20:47) Gyilkos paradigmák
  • F.M.J.: @gigabursch: Elég komolynak mondható karavános kapcsolattartás volt Európa, az arab világ és a táv... (2024.02.15. 13:12) A vagyonadó igazsága
  • F.M.J.: @Deansdale: Persze, konteózz csak nyugodtam, bár ez nekem inkább realitás leírásnak tűnik. (2024.02.06. 12:24) A határon túl
  • Deansdale: Ha kötelező elcsúnyulni akkor kevésbé fogja rongálni az önbecsülését, hogy ő önként megtette. (2024.02.05. 16:10) A tájékozatlanság bosszúja.
  • F.M.J.: @gigabursch: Az egészségügy teljesítménye olykor erősen hajaz az oktatáséra. Az előbbihez egyáltal... (2024.01.24. 19:06) Oltási hajlandóságom evolúciója

2023.08.23. 23:17 F.M.J.

Politikonteo IV.

 

Az élet keveri a kártyákat, és bár az elhamarkodott következtetések Kéri, Lengyel vagy Tarjányi mélységekig zuhanó marhaságokra vihetik az embert, legyen ez most egy hirtelen légbőlkapott következtetés a napi információkból, csak úgy a lehetséges valóság bemutatása érdekében. Amatőrként talán megbocsátható, ha tévedek, nem úgy mint a fentebb említett "szakértők" esetében, akikkel olykor se nagyon fordul elő, hogy valamit eltalálnának.

A teljesség kedvéért rögzítsük, hogy e bejegyzést 2023. VIII. 23-án este írom.

 369905324_947911292938664_8298645855123945188_n.jpg

Az első ilyen hír volt, hogy Novák Katalint óvóhelyre kellett menekíteni egy kijevi légitámadás miatt.

Próbáltam elképzelni azt a történelmi helyzetet, hogy az oroszok nem tudták, hogy a magyar vezérkar egyik prominense épp Kijevbe látogatott, ezért egyszerű szerdaként odaröpítettek néhány rakétát, csak úgy megszokásból. Hát nem sikerült. Szerintem az oroszok egészen pontosan tudják, hogy a különféle állami vezetők mikor merre járnak, és kínosan ügyelnek rá, hogy akkor épp semmilyen probléma ne legyen. Akár azt is mondhatnánk, hogy Kijevnek az a biztosíték, ha valamely komolyabb személy épp ott tarózkodik. Erre mondhatnánk, hogy a magyar államfő azért nem olyan nagy kutya, mint mondjuk a francia, vagy a német, na de mi nem is láttuk el puskákkal az ő ellenségeiket. Itt Európában nem sok állam van, akik hajlandóak objektív mércével szemlélni az eseményeket, így bizonyára nem szándékoznak ezen kevesekkel immár indokoltan haragoskodni. Ami sokkal valószínűbb, hogy támadás hiányában egy szinházi ember jobb híján eljátsza azt. Novák Katalint vélhetőleg kevéssé tudta volna elragadtatni egy hímtagra komponált Fur Elise előadással, ezért valami aktuálisab, drámaibb és a korszellemnek megfelelőbb "interaktív" darabot mutatott be a helyi színtársulatával. Az egész üggyel kapcsolatban azért meg kell említeni, hogy van az az intelligencia szint, amikor már valaki felismeri, hogy léteznek nála okosabb emberek is, ezért érdemes talán mások felé kellő tisztelettel fordulni, és nem teljesen hülyének nézni. Ez esetben talán kijelenthetjük, hogy a dramaturg és rendező részéről ennek a szintnek az elérése még várat magára. Ahogy a világ értelmesebb részének szemében a lingam-zenészből nem lett háborús hős a stúdiókban hordott golyóálló mellénytől, meg a zőld pólóktól, úgy vélhetően a magyar államfő sem akarta elrontani az előadást, inkább belement a játékba, és nem égette be a rendezőket a holdról is látható 30-50 IQ pontos szellemi különbségével. Persze lehet, hogy ezt a darabot eredetikeg a német külügyminiszternek komponálták, de a programváltozás bekavart. Nála mondjuk biztosan viharos sikere lett volna. 

 

A másik hír, a szakács halála.

Első ránézésre mondhatnánk, hogy ezzel eldőlt, hogy az egész Wagner lázadás valós volt-e, vagy színjáték, és vélhetőleg pont ez is a célja. Azért volna itt még egy-két elgondolkodtató részlet. Prigozsin nem volt épp az év embere az ukránok szemében, és erre minden okuk meg is van. Vannak továbbá radikális orosz emberek, akik Putyin gyengülését látták a Wagner-lázadás elkenésében, márpedig arrafelé a gyenge vezető nem vezető, csak egy rozoga bácsi. Az is lehet, hogy a lázadás tényleg színjáték volt, ami egyfajta teszként szolgált a vezérkar hűségének ellenőrzésére. A lebukottak bizonyára nem ölelnék szívesen keblükre a legendás séfet, hacsak nem egy előre eltervezett hátbaszúrás kedvéért. Bárhogy is van, Prigozsin annyi ellenséget szerzett magának az elmúlt időszakban, ami arák többszöri elhalálozásra is elegendő lehetett volna. Van aztán még egy olyan részlet, miszerint általában "nem ezzel a géppel szokott repülni, de most valamiért" mégis így döntött. Nem biztos, hogy van jelentősége, de ki tudhatja. Ezen kívül a nem kellően elkötelezett embereket oroszhonban szintén akkut gravitációs bántalom szokta elvinni, de azonosítható módon. Na és ez most az? Egy sokadik emeleti ablakból "kiesett" személynél bőven akad szemtanú. Van aki elmesélje, hogy ki mikor és hol szenvedett szabadesésrohamot, hiszen összetört csontokkal is felismerhető valaki, akit azonnal láthat bárki az utcán, le is fémyképezheti, minden egyértelmű. Csakhogy a lakotterülettől messze, egy 8000 méterről földbecsapódott feltankolt repülő roncsai között lévő áldozatok kilétének felderítése kizárólag a hatóságnak áll módjában, akik meg ugye olyan "szakvéleményt" adnak ki, amilyenre szükség van. Még az is lehet, hogy Prigozsin tényleg olyan jó omlettet süt, amiért érdemes kimenekíteni a potenciális áldozatok listájáról. Mint korábbról megtudtuk, Putyinnak lakosztálya van a Kreml épületében, elhúzódó munkanapok esetére. Egy ekkora ember mégsem ehet mindig pizzát, ha sokáig tartott a megbeszélés.Mostamtól a szálláshoz tartozik egy kompakt konyhaszemélyzet is. Talán...

 

Fogarasi Miklós  (F.M.J.)

 

4 komment

Címkék: Politika Reakció Konteo


A bejegyzés trackback címe:

https://magan-galaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr1418199821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2023.08.24. 10:54:44

Tényleg jó konteók...

Mondjuk novák, hogy minek ment el, azon kívül, hogy folyamatosan picsogjon hóhólia területi integritásáról (ami egyébként barmira nem definiált, hogy mit is jelent) egy halom ott lévő askenáci vöröstengerészgyalogosnak...)

Prigó:
Nos, ha tőlélte, akkor alijázhatott izraelbe.
Egyébként alighanem a mögötte lévő 4-8 ember volt a fő gond Putyinnál...

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2023.08.24. 13:41:04

@gigabursch: Ha OV a rosszzsaru, aki eléggé el nem ítélhető módon következetesen nem hajlandó egyenhülye lenni a nyugati "vezetők" nagyobb megelégedésére, akkor kell egy józsaru is. Na az a NK. Tökéletes leosztás. Neki alig van hatalma, legfeljebb átmenetileg van módja lassítani egy-egy intézkedést, de legalább így hitelesen mondhatja, hogy mindenben támogatjuk a nyomorult vérgőzös vörös újfasisztákat, (öhöm) akarom mondani ártatlanul megtámadott csupaszív jótét mintademokratikus antikorrupt lelkeket. Hadd csinálja, senkinek sem árt, de még az is lehet, hogy jobb színész, mint ZS.

Prigi. Igazad lehet, erre én is gondoltam. Azok talán túl sokat tudtak. Gyanús, hogy közben Mr Armageddon is végleges parkolópályára kerül. Valószínűleg azt is azonosíthatatlan módon fogja az élet eltolni magától, de csak később, addig gyakorolja a szerepet.

gigabursch 2023.08.24. 14:38:54

@F.M.J.:
Az orosz/szovjet/orosz berendezkedésben sosem ritka, hogy valaki parkolópályára kerül és onnan a legrejtelmesebb pillanatban előveszik.
Nálam esélyes, hogy Armageddon addig nem tud cselekedni, amíg Prigó első sora jelen van, S akik alighanem a világ más pontjain gennyesre keresték magukat.
Ugyanis ő Szíria kapcsán is sokáig háttérben volt.
Nála sosem volt gond a hűség.

N.K.
Jó zsaru... Ez aranyos hasonlat. Ő lenne a csillagászati Lagrange pont Vektor univerzumában?
Mindenesetre a tekintete nem túl meggyőző.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2023.08.24. 16:35:11

@gigabursch: Nevezhetnénk diplomatikus nézésnek. Nem derül ki belőle, hogy unja, vagy nevetségesnek tartja az előadást, de próbál megértőnek mutatkozni, vagy pedagógiailag rosszalló az arckifejezése, és próbálja nem elröhögni magát. Majd utólag ha kell, annak magyarázza, aminek épp megfelelőbb. Az, hogy Viktorhoz képest ezt görögként, vagy trójaiként teszi, még csak elég sok idő múlva fog kiderülni. Szerintem.
süti beállítások módosítása