HTML

Magán-galaxisom

Ezt a blogot önálló világnézetemből és a kézenfekvő logikai összefüggésekből adódó szubjektív világlátásom kifejezésére indítottam. Szeretném az élet jelenségeit a saját meglátásaim szerint bemutatni.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kategóriák

Friss topikok

  • F.M.J.: @gigabursch: Doktorálni nem akarok belőle, csak kicsit okosabb lenni, mint egy hal. Tudom, hogy ... (2024.05.02. 16:01) Gyilkos paradigmák
  • F.M.J.: @Reactor: Köszöntelek ezen a rég elfeledett bejegyzésen! Nem is tudom, hogy valójában a kreacionis... (2024.04.28. 20:57) A legelején
  • F.M.J.: @Reactor: Jogos észrevétel. Az előbbiek csupán a természetes kiválasztódás szükségszerű áldozatai,... (2024.04.28. 20:34) Elmagyarázom II.
  • Reactor: Aránylag jó oldal, de hiányzik róla pár érvelési hiba, pl. az úgynevezett "sorozatgyilkosok érvelé... (2024.04.28. 15:27) Az érvelés hibái
  • F.M.J.: @gigabursch: Elég komolynak mondható karavános kapcsolattartás volt Európa, az arab világ és a táv... (2024.02.15. 13:12) A vagyonadó igazsága

2015.01.04. 11:43 F.M.J.

Amerika virágzó gazdasága.

 

Mitagadás, egyre aggasztóbban mennek nálunk a dolgok. Az arrogáns kormányzat, az impotens ellenzék, az idétlen semmilyen színű gittegyletek csupán csak a bizonytalanságot erősítik. A kormány nem gondoskodik senkiről, a demokráciánk a tőke befolyása alatt vergődik, és egyre messzebbre kerülünk az áhított nyugati életformától, a szabad élet reményétől. Amerika ugye egészen más. Tőlük lehetne tanulni, de nálunk csak süket fülek, meg befogott szemek fogadják a szabadság és jólét szárnyaló szólamait. Ha már nem vagyunk velük, legalább egy film erejéig kóstoljunk bele a lehetőségek hazájának életérzésébe:

https://www.youtube.com/watch?v=DBAwNmlyERQ

 Jó mozizást!

FMJ

11 komment

Címkék: Video Társadalom Gazdaság Szatíra


A bejegyzés trackback címe:

https://magan-galaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr557039981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.01.04. 14:27:59

Azt hittem volna hogy a Harvard egyetem előadótermei sokkal modernebbek ennél.

Na meg azok a bérek...Az egyszerű embereknek ott sem lehet könnyű, de akkor minek kéne Amerikába menni ?

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.01.04. 17:10:58

@Diorella Queen:
Hát éppen ez az. Minek? Minden országnak van valamekkora GDP-je. Ha ezt elosztjuk a lakosai számával, és a transzparens lakosság jobban él, mint lehetséges lenne, akkor lennie kell valahol nyomortelepeknek is. Földrajzi hellyel változik a mérték, de a tény marad. Innen midig csak a gazdagok, meg a középosztály látszik, a csórókat csak itthon vesszük észre. Ezért tetszett a tegnapi posztod, mert éppen a nyugati típusú gondolkodás együgyűségére vet fényt, miközben rámutat az összefüggésekben való szemlélődés felismeréseire. A meditáló életmódot egy átlag nyugati nem értheti, mert nincs benne anyagi gyarapodás, de megértve a keleti vallások filozófiáját, nekik van igazuk. Nálunk az emberek azért güriznek, hogy legyen fizetésük, amire vehetnek fel kölcsönt, amiből vehetnek valamit, ami épp tönkremegy, mire kifizetik… Ami meg az amerikai közéletet illeti, jó fricskát találtam: www.youtube.com/watch?v=Wt4MESlkB98
Ha van időd, akkor a korábbi posztjaim közt találsz Tibettel foglalkozó linket. Szerintem érdekelni fog, ha még nem láttad volna.

2015.01.04. 22:42:06

@F.M.J.: Én imádok gyarapodni és pénzközpontú vagyok maximálisan és ezt nem is tagadom.
A keleti vallás csak nemrég kezdett el foglalkoztatni mert a páromnak volt egy minden előzmény nélküli váratlan élménye egy előző életébe egy spontán meditációs állapotban és ezt próbáltuk valahogy feltárni . Ekkor kerültem kapcsolatba a hinduizmussal. És valamiért azt érzem, hogy van benne valami, ami miatt vonz ez az egész.Talán mert igaz lehet, talán mert nem mese, talán a keleti bölcsek nyugalma és varázsa.
Ami kíváncsivá tesz és persze ha a páromnak sikerült egy ilyen "spontán kirándulás" akkor nekem is sikerülhet.Buddhának is sikerült és még elég sok embernek.

2015.01.04. 22:44:18

És csak rajtam múlik a saját tudatomon, hogy a világot milyennek akarom látni .
És ez a felismerés, elég jó érzéssel tölt el, mert sokkal kevésbé látok tragikusnak dolgokat.
Kb ennyi.
A Tibetes posztod megnézem.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.01.05. 20:36:22

@Diorella Queen:
Tudom, hogy nagyképűen hangzik, de nem tudom hogyan kellene megfogalmazni.: Köszöntelek a világomban! Imádsz gyarapodni, jó. Belebotlottál a hindu tanokba? Még jobb! Én is bejártam ezt az „utat”. Sokmindent akartam, és kemény küzdelmek árán el is értem, de ritkán tudtam azt mondani, hogy megérte. Lassan megtanultam észrevenni magam körül a világot. Mostmár sokkal kevesebb mindent szeretnék és nem akarok, azok viszont némi túlzással az ölembe hullanak. Ha előbb lett volna ennyi eszem, akkor nem gürizek múló dolgokért rengeteget, hanem számbaveszem a valós szükségleteimet, és kényelmesen összegyűjtöm.
Jelenleg úgy látom a személyiségfejlődés menetét, mint az ember kifejlődését. Ahogyan az anyaméhben az egysejtűből minden korábbi fázis érintésével lassan kifejlődik az ember, úgy a személy fejlődése is bejárja az akarnok harácsolótól az utat addig, ameddig előző életében eljutott, majd utána továbbfejlődik. Az újraszületések folyamatának végén pedig megvilágosul. Gondolom ez rettenetesen zavarosan hangzott, de engem tényleg érdekelnek a különböző tanok, és eddigi ismereteim alapján egyelőre ide jutottam. Mindenesetre érdekelnek a te meglátásaid is, mert akár sokkal letisztultabbak lehetnek, és én szívesen megvitatom.

Gerilgfx 2015.01.06. 14:00:21

,,demokráciánk a tőke befolyása alatt vergődik,''

a faszt. nincs itt tőke, csak érdemi munkát végezni nem hajlandó okoskodók, nagypofájú, multinacionális vállalatokban és közhivatalokban aladárkodó emberszerű majmok érdemi tudás, tehetség, hozzáértés, hozzáadott értékek nélkül.

terméklétrehozásra képtelen milliók, aki néhány százezer munkájából élősködik, mert nekik JÁR.

nekik minden jár, kényelmes állami hivatal, megbizatás közpénzből, 80%-os adószedés a ,,mocskos vállalkozókból'', mert nekik alanyi joguk van még a szart is kiinkasszáltatni belőled, hogy érdemi munka nélkül élősködhessenek, és verhessék tovább a nyálukat a te munkád gyümölcsén, csak dolgozniuk ne kelljen, csak terméket létrehozni ne kelljen, csak valódi tudásra szert tenniük ne kelljen, hadd pofázzák el továbbra is a gyártóeszközök neveit jambikus pentameterben, úgy tettetve, mintha ez lenne a tudás, ami révén isten kiválasztotta őket a falu felett történő uralkodásra.

BÁRCSAK igazad lenne, és BÁRCSAK brutális tőke súlya alatt vergődne a magyar gazdasag, és ugrálna heti rendszerességgel 20-30%-ot a forint, mert akkora kivitel és export lenne, hogy beleremegne a forint...

csak ez jelenleg, tudod, egy álomvilág, egy mese.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.01.06. 18:35:51

@Gerilgfx:
Értékelem, hogy van véleményed, és vállalod is, de két dologban is bakot lőttél. Az egyik, hogy nem ismerted fel az iróniát. A poszt egy gúny volt. Egy karikatúra a mostanság hallható megnyilvánulásokból. A másik tévedésed, hogy a poszthoz tartozik egy link is, ami egy filmre vezet. Ezt a filmet volt hivatott felvezetni a poszt. A bejegyzésedből úgy tűnik, hogy nem nézted meg. Ajánlom, mert humoros is, meg realisztikus is. Ha megnézted, akkor természetesen szívesen olvasom a felülvizsgált meglátásaidat. Még valami.: Ha lehetséges próbálj meg moderáltabb stílusban fogalmazni, mert ez egy ilyen blog szeretne lenni! Ha a véleményed trágár szövegek nélkül nem tudod kifejezésre juttatni, akkor valahol másutt tedd közzé! Előre köszönöm!

Gerilgfx 2015.01.06. 20:18:32

@F.M.J.: ezt a filmet kb 2 hónapja néztem meg. azóta gondolom nem keletkeztek bele új részek, szóval pontosan tudom, hogy miről szól. ennek fényében értelmezd újra az előbbi kommentem.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.01.06. 22:12:55

@Gerilgfx:
Rendben, akkor csak egy bakot lőttél.

Gerilgfx 2015.01.07. 03:18:42

@F.M.J.: brotip: ma egyetlen bakot sem lőttem.

Untermensch4 2015.01.27. 12:32:39

@Gerilgfx: itt a bak. "A kormány nem gondoskodik senkiről, a demokráciánk a tőke befolyása alatt vergődik, és egyre messzebbre kerülünk az áhított nyugati életformától, a szabad élet reményétől. Amerika ugye egészen más."
Ebben a mondatban látható az irónia.
süti beállítások módosítása