HTML

Magán-galaxisom

Ezt a blogot önálló világnézetemből és a kézenfekvő logikai összefüggésekből adódó szubjektív világlátásom kifejezésére indítottam. Szeretném az élet jelenségeit a saját meglátásaim szerint bemutatni.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kategóriák

Friss topikok

  • F.M.J.: @gigabursch: Elég komolynak mondható karavános kapcsolattartás volt Európa, az arab világ és a táv... (2024.02.15. 13:12) A vagyonadó igazsága
  • F.M.J.: @Deansdale: Persze, konteózz csak nyugodtam, bár ez nekem inkább realitás leírásnak tűnik. (2024.02.06. 12:24) A határon túl
  • Deansdale: Ha kötelező elcsúnyulni akkor kevésbé fogja rongálni az önbecsülését, hogy ő önként megtette. (2024.02.05. 16:10) A tájékozatlanság bosszúja.
  • F.M.J.: @gigabursch: Az egészségügy teljesítménye olykor erősen hajaz az oktatáséra. Az előbbihez egyáltal... (2024.01.24. 19:06) Oltási hajlandóságom evolúciója
  • gigabursch: @F.M.J.: Nem tudok vitázni... :-) Nincs min... (2024.01.23. 13:03) Kell fenyő a Karácsonyhoz?

2023.09.05. 10:49 F.M.J.

Politikonteo V.

 

A nap híre volt, hogy a lengyelek kiadják Ukranisztánnak a sorköteles ukrajn férfiakat.

https://index.hu/kulfold/2023/09/04/haboru-orosz-ukran-konfliktus-kijev-moszkva-wagner-csoport-jevgenyij-prigozsin-vlagyimir-putyin-volodimir-zelenszkij-nato-eu/haboru-orosz-ukran-konfliktus-kijev-moszkva-wagner-csoport-jevgenyij-prigozsin-vlagyimir-putyin-volodimir-zelen

https://www.origo.hu/nagyvilag/20230904-orosz-ukran-haboru-menekultek-toborzas.html

Az, hogy ez jogilag hány sebből vérzik, nem tudhatom, és szerintem nem is lenne egyszerű megállapítani. Az ukrajnok azt állítják, hogy ezek korrupt eszközök felhasználásával - értsd: kenőpénzzel - hagyták el az országot, tehát jogsértő módon, így természetes elvárás, hogy adják ki őket. Első nekifutásra még érthető is lenne, csakhogy ez a mintademokratikus szuperemberjogi korrupciómentes "állam" részéről körülbelül annyi hírértékkel bír, mint hogy reggel kivilágosodik. Ez az ország így működik. Magyarul, ha nem korrumpálsz, akkor se jogaid, se lehetőségeid, ha viszont mégis, akkor mindegy, hogy mihez lenne jogod, bármihez van lehetőséged.

Van azután a menekültügyi megközelítés, meg valami ártatlanság vélelme című ködös jogi derengés. ami mostanság a fejlett nyugaton legfeljebb deviánsvédelem dimenziójában szokott kiteljesedni. Szóval bár a puszta tény, hogy valaki sorköteles és a háború kitörése után hagyta el Ukranisztánt már eleve feltételezi, hogy az utiköltségben nem csak a vonatjegy, vagy a benzinköltség szerepelt, amíg lehetséges, hogy akár csak egy olyan ember is van, aki legálisan lépte át a határt, addig egyesével kell bizonyítani mindenkiről, hogy az adott illető meg épp nem.

Itt hagynám is a jogi okoskodást, végülis nem az én terepem, de felvetődik, hogy vajon mi történhetett, milyen érdeket szolgál, milyen céllal vezetnek be ilyen intézkedést? Én az alábbi okokat vélem felfedezni:

- A lengyeleknek kezd tele lenni a kiscsizmájuk az ukrán agresszivitással, amit menekültként amúgy bárhol előadnak, ha már vannak néhányan. Erről nálunk is hallani példákat. Gondoltak hát egy nagyot. Elzavarni őket illetlenség, meg amúgy is van elég bajuk az idióta jogvédőkkel, kiadtak néhány köztörvényes embercsempészt, és úgy kommunikálták, hogy azok katonaszökevények. Ha így van, akkor Lengyelország napok alatt fog megszabadulni az összes modortalan ukrán tahótól, akik önszántukból szabadítják meg maguktól a lengyel területeket. Ügyes.

- Ha esetleg az ötlet tovább gyűrűzne, és egész Európa kezdené hazaküldeni a hadköteles ukrajnokat, ezzel megindítva egy többmilliós nép(tovább)vándorlást az USA felé, akkor esetleg felülvizsgálnám az EU vezetéséről alkotott kicsit sem hízelgő meggyőződésemet, és kénytelen lennék elismerni, hogy lassan kezdi használni az eszét, már ha maradt még belőle valami. Egy ilyen lehetőség kissé csökkentené az EU-n belüli belpolitikai feszültséget, és elég komoly nyomást helyezne az USA-ra, amiből jól nem jöhetne ki, mert akár jóemberkedik, és nem küldi őket haza, tehát segíti a hadkerülést, akár hazaküldi, ezzel mészárszékbe hajtja a menekülő fiatalokat, elég nehézzé válik bármelyiket kommunikálni.

- Mo. sosem adná ki a menekülteket. Ez önmagában alapelv. Lehetséges viszont, hogy talán néha érdemes engedni a nyomásnak. A magyar állampolgárokat nem, de a többit igen. A magyarok ezt természetesen - ha eddig még nem - megkaphatnák, míg mások meg ugye mire fel? Innen meg lehetne alkudozni. Ha ide menekülnek a kiadatás elől a fél kontinensről a sorköteles ukrajnok, mert itt biztonságosan tudnának bújkálni, tudnánk olyan egyezséget elképzelni, ami jó Zselének is, meg nekünk is, és olyan túl sok fantázia sem kellene hozzá.

Ha pedig valami érthetetlen adminisztratív félreértés kapcsán valamiért nem tudnák fogadni a jenki területeken a szegény menekülőket, mert épp most tellne be a felső határ nélküli idei menekültkeret, és hát sajnos, de azért együttéreznének, és valamiért elkerülhetetlenné válna a hazatérés, akkor két lehetőség nyílik meg. Az a pártízezer ember, akiket súlyos kockázatokkal érint a hazaszáműzés, és ismerik az oroszokat, akkor vagy a saját vezetőik ellen fordulnak, mert matematikailag sokkal nagyobb a túlélés esélye, mint a fronton, vagy hogy-hogynem transzoroszokká válnak, és oda telepszenek, ahonnan egészen biztosan nem fogják őket kiadni, legfeljebb a front sokkal biztonságosabb és jobban felszerelt oldalán találják magukat. Ez sem cseng olyan jól, de az esély, az esély, márpedig a front keleti oldala sokkal védettebb, mint a nyugati.

 

Fogarasi Miklós  (F.M.J.)

 

26 komment

Címkék: Politika Konteo


A bejegyzés trackback címe:

https://magan-galaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr6918207783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2023.09.06. 10:56:32

Ami azt illeti, az itthon tőmegesen lézengők kapcsán is az az elsődleges véleményem, hogy jó lenne szabadulni tőlük.

Az már egy másik kérdés, hogyha érdemben felszámolódik hohólia, akkor ezek mit akarnak?
- hazamenni? Szinte kizárt.
- itt maradni? Sajnos esélyes és masszív hőbörgők lesznek
- továbbálni? Ezek?

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2023.09.06. 21:11:28

@gigabursch: Annyiban talán könnyebb a helyzet, mint a sok, éveken át 17 éves január 1-én született homoszexuális Alival, hogy papirokkal érkeztek, ideiglenes tartózkodási engedélyük van, és előbb utóbb vége lesz a lövöldözésnek, és mehetnek, amerre csak akarnak. Nem vagyunk kénytelenek tovább elviselni őket. Még az is lehet, hogy ha ukranisztán megszűnik a nagyok golfpályája lenni, és a mostani helyzetből levonják a tanulságot, hogy s*gget nyalni és a mézesbödönben turkálni nem konstruktív mértéktelenül, még talán egy élhető országot is építhetnek. Mondjuk ehhez nagy segítséget nyújtana, ha kissé összéb húznák magukat, és csak akkora országot akarnának, amiben már nincsenek nemzeti kissebbségek, mert az azokkal való normális együttéléshez józan belátásra, meg némi kultúrára is szükség van, és ezen a téren még van mit edzeniük.

Wildhunt 2023.09.17. 14:15:19

Ha már idevezettél, akkor ide is. Az ukrpravdán találtam, onnan azóta törölték, de az eredeti link él.

poltava.to/news/73074/?fbclid=IwAR025kTDUtSdp_O-d2BkIBU_nimjvp5V96CPNkoS9gARoweNuC0lAQzx7uM

Maguk az ukránok beszélnek itt 80% körüli összesített veszteségről. Ha ez csak 10% halottat jelent a háború kezdete óta, az minimum 200.000 ember.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.09.20. 15:59:14

@F.M.J.: te valami fideszes vagy?

de téged nem az alapítványból fizetnek, ugye?

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2023.09.21. 10:32:38

@Tesz vesz XVI.: Talán meglepő lehet, de előfordul néha, hogy vannak emberek, akiknek vannak politikai nézetei, ezeket maguknak alakítják ki ingyen, és még fel is vállalják. Függetlenül attól, hogy ezek a vélemények adott témában épp megegyeznek vagy ellenkeznek mások ugyan ebben a témában alkotott véleményével, pártállástól függetlenül.

Én spec. építettem egzisztenciát a semmiből, alapítottam családot, felneveltük a gyerekeinket. A magam erejéből élek, nem támaszkodok másokra, és nem várok el másoktól semmit azon kívül, hogy ne élősködjenek rajtam. Nem vagyok vallásos, a hitem nem egyházakban gyökerezik.
A fentieknek megfelelően magától értetődően konzervatív régi értelemben vett liberális nézeteim vannak, amik a jelenlegi pártfelhozatalban gondolkodva nagyobb részben találkozik a Fidesz politikájával, mint bármelyik másik gittegyletével. Ezzel együtt nem értek mindenben egyet a kormánnyal, viszont a jelenlegi ellenzék túlnyomó (nem minden) részét degenerált hülyegyerekek gyülekezetének tartom. Hogy kicsit konkrétabb képet alkothass: Fegyőr, Szabó T., Kórózs, KariG., Tordai, Baranyi K., és még sokan mások.

Eddig a válasz a feltett kérdésedre, és most egy kis hozzáfűzni való. Ismerős számomra a politikai üldözésmánia, tele vannak vele a kommentszekciók. Annak ellenére, hogy emberileg sajnálom ezeket a kezelendő eseteket, kifejezetten sérelmezem, ha a saját blogomon próbálják a napi demagógiáikat terjeszteni. Van egy saját nézetrendszerem, de a szocialista (minden válfaját tekintve) kivételével bizonyos keretek között bármelyik másikat is elviselem. Amíg a kommunikációja emberi normák szerinti, addig nyugodtan megvitathatjuk, és szívesen veszem. De. Ha valaki képtelen ezeket a normákat szemelőtt tartani, akkor (hogy stílusos legyek) kivágom innen a degenerált személyeskedő kocsmai stílusával együtt mint a macskát szarni. Akkor is, ha amúgy egyetértenék az álláspontjával. Remélem érthető voltam!

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.09.21. 13:41:08

@F.M.J.:
vannak politikai nézeteid? akkor hogy lehetsz fideszes amikor a fidesznek VALÓJÁBAN nincsenek nézetei, és csak hazudnak róla?

ennyire "naív" vagy, vagy ennyire korrupt? ezért is kérdezem, hogy melyik alapítványból fizetnek
telex.hu/belfold/2023/09/19/ferfiak-klubja-allami-tamogatas-mvm-szerencsejatek-hatszel-varkonyi-andrea

ugye tudod hogy g. nagy lacika is gátlástalanul hazudik, empátia kéne: képzeld el kicsit magad a helyembe, ha korrupt lennél, és gátlástalanul hazudnál, akkor miért kéne elhinnem, amikor ezt írod " A magam erejéből élek, nem támaszkodok másokra,"
ezt egy hazug ember is hazudhatja.

vagy te az unokázós csalónak is elhiszel mindent?

a fideszesség szektaként és vallásként működik, mert racionális alapon nem lehet védeni A Pártot, de látom te legalább tudsz összetett mondatokat írni (elentétben a többi csőcselékkel a téveszmék blogon), itt pár kérdést feltettem, érdekelne rá egy fideszes-szavazó válasza, mert többszázzal vitatkoztam már közülük és mindegyik agyhalott volt, te lehetsz a kivétel:

kkbk.blog.hu/2023/05/30/par_kerdes_a_fideszeseknek

lacika még a kérdéseket se érti, ami látható a kommenteknél.

"liberális nézeteim vannak, amik a jelenlegi pártfelhozatalban gondolkodva nagyobb részben találkozik a Fidesz politikájával"

ne bohóckodj légyszi, nagyon fáj az ilyet olvasni. valahogy mostanában a hitvány és hazug propagandisták mint pl g nagy is, meg V. lenin is liberálisnak gondolja magát fideszesként. ilyenkor mindig elgondolkodok hogy ez agyhalál vagy hazugság?
ilyenről hallottál már hogy rendeleti kormányzás? az liberális? boldog karácsonyt kívánni a szabad vita helyett liberális? feudalisnak lenni a gazdasági életben és a közéletben az liberális?

a fidesz bűnöző kleptokrata gittegylete liberálisabb mint a momentum?
miben nem értesz egyet a fideszben? hogy azt hazudták hogy a migránsok nem vehetik el a munkánkat, vagy azt hogy többszázezer migránst telepítenek be orbánék ahelyett hogy a magyar családokat (magyar oktatást és eü-t támogatnák)?
és még miben? mert ez két ellentétes dolog. egyik üti a másikat.

Baranyi Krisztával mi a baj? német szilárd mennyivel jobb nála? ősi magyar? jobban szereti a pacalt? igazi nemzeti szuverén?

"Ismerős számomra a politikai üldözésmánia"

ennek örülök, hogy nem vagy gyurcsány-fóbiás. hisz olyan sok jót tett nekünk gyurcsány, és azóta sincs elsázmoltatva.
kkbk.blog.hu/2015/03/07/orban_viktor_fejben_elszamoltat

vagy te gyurcsány-fóbiás vagy és el akartad számoltatni a gyurcsányt? vagy az a baj hogy ilyet hirdetett, hazudott a fidesz? már megint két ellentétes dolog...
nem lesz ennek jó vége.

"emberileg sajnálom ezeket a kezelendő eseteket"

ez g nagy lacika blogja álnéven? neki ilyen szinvonaltalan a "stílusa". ezt tanuljátok a fideszes propagandából, az álhíreket, a hazugságokat, meg az arrogáns viselkedést politikai analfabétaként. te ne sajnáljál, hanem a kérdéseimre válaszoljál mint egy ember sértegetés nélkül, de sértegetsz is, csak MINDIG, MINDEN kommentedbe legyen benne ÉRV és konkrétum, mintha a fideszeseknek lenne analitikus gondolkozásuk, kb csak annyira várok el válaszokat.

" kifejezetten sérelmezem, ha a saját blogomon próbálják a napi demagógiáikat terjeszteni."

nyújts be panaszt az erkölcsrendészeten, végülis csak a mi életünket irányítja a politika, de sebaj. ugye nem baj ha azt írom amit szeretnék te konzervítv liberális, vagy jobban szeretnéd ha az időjárásről írnék?
mi a demagógia? ha rám érted, akkor biztos fel akarsz idegesíteni ugye? ha nekem címezed, akkor nagyon értékelném ha egy gondatlanságból elkövetett hazaáruló (vagy egy korrupt, hitvány hazaáruló, még nem derült ki számomra), akinek kedvenc pártja orosz bábkormányként épp most adja el az országot és vízkészleteinket, meg az egészségünket egy olcsó prostituálként kínának, nem hazudozna állandóan pl a demagógiáról.
mert én halálbüntetés párti vagyok. tudod.
de remélem ezekben az időkben nehogy egy káromkodás elhagyja a számat, mert mi lesz ha az uraság meghallja, aki megnyomorít minket, szegény Petőfi már bannolva lenne innen. mert nem tudja mi az illem. nagyon helyes. első a forma, második a tartalom! vagy második se.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.09.21. 13:42:36

@F.M.J.: továbbá:

"Van egy saját nézetrendszerem, de a szocialista (minden válfaját tekintve) kivételével bizonyos keretek között bármelyik másikat is elvisele"

tehát semmit nem tudsz a gazdaságról, a kapitalzmusról, a társadalomról és a politikai ideológiákról, de határozott véleményed azért van!
most még ennyit segítek:
m.blog.hu/kk/kkbk/image/2010/politikabra.jpg

aztán meglátom, mennyire akarsz tanulni. vagy hogy mennyire vagy képes.
mindenesetre nagyon ajánlom a magas lóról nagyon gyorsan szállj le, mert irritálnak a nárcisztikus pszichopaták, g. nagy lacika után, magyarán: aki buta mint a tök, az legalább szerény legyen.

az neked még magas, és túl sok, hogy sokhelyről jöhetünk ugyan, de ha értelmesek és tisztességesek vagyunk akkor csak a szociáldemokrácia felé tarthatunk. ezt hívhatjuk nemzeti szociálDEMOKRÁCIÁNAK is, hogy ne sérüljön senki lelke. de sokaknak ez még magas. mert ugye a demokrácia csak POLGÁROKKAL életképes. csőcselékkel ochlokráciának számít, de nyugi, hiába van meg a csőcselékünk, mi már nem vagyunk ochlokráciának álcázott plutokrácia
bár te szerintem te még azt se tudod, hogy mit jelent a nemzeti, te "konzervatív értelemben vett liberális".

"Amíg a kommunikációja emberi normák szerinti, addig nyugodtan megvitathatjuk"

az remélem még belefér az emberi normádba hogy így kezded, hogy lesajnálsz engem, mint kezelendő esetet! mert annak nagyon örülök. nem kocsmai színvonal ez, hanem emberi normák szerinti.

" nyugodtan megvitathatjuk, és szívesen veszem."

vö.:

"kifejezetten sérelmezem, ha a saját blogomon próbálják a napi demagógiáikat terjeszteni."

érzek egy hangyányi ellentétet, de biztos nem funk. analfabétizmus tünete ez vagy valami ideológiai identitásbeli diszkrepancia, hanem csak valami elír
ez se kocsmai szint, hanem emberi norma, ha a krisztálytiszta logikát napi demagógiának nevezzük és lehúzzuk a sárba. vagy csak véletlenül került ide nekem címezve bizonyára.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.09.21. 13:46:48

@F.M.J.:

az orosz bábkormány csak hogy ne lógjon a levegőben indokolatlanul:

még véletlenül se értelmezd ezt félre napi demagóg politikai hirdetésnek:

kkbk.blog.hu/2022/07/05/az_orbani_orosz_babkormany

megkérdezhetném tőled is, hogy orbán 2008 előtt volt nemzeti szuverén, vagy utána? miután megtudta putyin véleményét ukrajnáról? ahogy g. nagy lacika mondja, csak sajnos ő agyhalott idióta, és erre a kérdésre már nem válaszol propaandistaként azért annyit nem kap, hogy mélyebben is belemásszon a nyúl üregébe

gigabursch 2023.09.21. 14:01:28

@F.M.J.:
Én könnyen vagyok, mert ezt az üldözési mániás degeneráltat már rég szűrőre tettem, de látom megtalált téged is ...

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.09.21. 14:09:14

@gigabursch: és miért raktál szűrőre? meg tudod indokolni?

be kell lépjek nekem is a megafonba és akkor maradhatok?

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.09.21. 14:28:25

@F.M.J.:

ja és a fidesz magára ILliberálisként tekint. tehát érdekes még plusszba, hogy te szerinted a fidesz a legliberálisabb magyar párt. korábban SZDSZ-szavazó voltál? azok voltak a gazdaságpolitikában ilyen neoliberálisak.

mikor a párt maga (orbán egyszemélyben) deklarálja magát nem liberálisnak.

amúgy meg:

ideo-logic.blog.hu/2023/09/09/amit_az_otvenes_evekrol_tudni_kell

nagyon liberálisak

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2023.09.21. 17:24:40

@Tesz vesz XVI.: "vannak politikai nézeteid? akkor hogy lehetsz fideszes"
- Miből gondolod, hogy Fideszes lennék? Ez egy prekoncepció, mert gondolkodni melósabb. Gondolom fájna is.

"kérdezem, hogy melyik alapítványból fizetnek"
- Én eddig pénzt csak a munkámért kaptam. Mint korábban írtam, a véleményemet magam alakítom ki ingyen. Nem kell vele egyetérteni, nem azért gondolok bármit is, hogy valakivel ellenkezzek, vagy hízelegjek neki.

"ugye tudod hogy g. nagy lacika is gátlástalanul hazudik"
- Nem tudom, nem nyomozok senki után. Akár hazudhat is, meg akár hazudhatsz te is. Nem tudhatom. Miért kellene neked jobban hinnem, mint bárki másnak?

"látom te legalább tudsz összetett mondatokat írni, itt pár kérdést feltettem, érdekelne rá egy fideszes-szavazó válasza, mert többszázzal vitatkoztam már közülük és mindegyik agyhalott volt"
- Valóban tudok, sőtt, már kisiskolában is tudtam, bár ellenjavalt volt. Már akkor sem fogadtam el az értelmetlen útmutatásokat. Neked viszont javaslom, hogy gyakorolj még egy kicsit, és hamarosan nem csak felismerni fogod az összetett mondatokat, hanem értelmezni is. Amikor eljutsz idáig, akkor majd röptében fogod érteni azt az idézett mondatot, amit láthatóan nem sikerült. Elmagyarázom. Íme: "A fentieknek megfelelően magától értetődően konzervatív régi értelemben vett liberális nézeteim vannak, amik a jelenlegi pártfelhozatalban gondolkodva nagyobb részben találkozik a Fidesz politikájával, mint bármelyik másik gittegyletével.". Ezzel szemben ezt idézted: "liberális nézeteim vannak, amik a jelenlegi pártfelhozatalban gondolkodva nagyobb részben találkozik a Fidesz politikájával". Nehéz eldönteni, hogy nem tudsz értően olvasni, vagy tudatosan csúsztatsz. Ha előbbi, akkor az megmagyarázza az összes további félremagyarázásodat, de ezekre nem nekem kell megoldást találnom, hanem egy szakembernek. Ha utóbbi, akkor meg felesleges tovább folytatni az eszmecserét, mert szándékodban sem áll megismerni más nézeteket, csupán hőbörögni jársz a kommentfelületekre. Most lássunk egy utolsó helyreigazítást. Az általam írt mondat értelme a magyar nyelvet helyesen értők számára azt jelenti, hogy van egy konzervatív beállítottságom, és liberális viszonyulásom más nézetekhez. Ezen túlmenően jelenleg nincs a nézeteimnek tökéletesen megfelelő politikai csoportosulás, de a lehetőségek közül több az egyezés a jelenlegi kormányoldallal, mint bármelyik másik párttal. Ezzel szemben te azt olvastad ki, hogy liberális fideszes vagyok. Nem tudom, hogy képes vagy-e felismerni a szakadéknyi különbséget? Erős kétséget érzek.

Végig olvastam a válaszcunamidat. Nagyobbrészt önpomo, kisebbrészt mondanivaló, jelentős mennyiségű minősítgetéssel, vádaskodással, mellébeszéléssel, csúsztatással. Oylan állításokra válaszolsz, amik nem hangoztak el, olyan következtetéseket teszel, amiknek nincsenek alapjai. Erre mondják, hogy szalmabáb érvelés. Ha nem tudod mi az, akkor keresgess kicsit!

Nekem nincs időm kötekedőkre, funkcionális analfabétákra, hisztérikus bármilyen gyűlölőkre és fanokra sem, de még gyógypedagógus sem vagyok. Szerintem eltévesztetted a házszámot. Mégegyszer utoljára felhívom a figyelmed, hogy ez a blog nem a hozzád hasonlók hányófülkéje. Ha nem tudsz viselkedni, akkor kívül tágasabb.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2023.09.21. 17:26:27

@gigabursch: Megkapta az utolsó lehetőséget. Jobban kedvelem, amikor inkább az okosak hülyéskednek.

gigabursch 2023.09.21. 19:48:39

@F.M.J.:
Most, hogy berúgták az ajtót a lengyeleknél is, alighanem hamar el fog fogyni a levegő körülöttük...
Ráadásul mindenhol választások lesznek és a szavazók jogosan kérdik, mire ment el a pénz...
Mert eleddig csak negatív eredményt tudnak felmutatni a politikusok ...

Wildhunt 2023.09.22. 14:37:56

@gigabursch: Elenszkijt kirúgták a g20-ból, az USA-ból és az ENSZ-ből is. Persze nem hiszem hogy a hoholok és itteni kis barátaik ezt felfogták.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2023.09.22. 16:48:08

@gigabursch: Szolgálati közlemény: 16. mosdatlan szájú teszetosz kiíratta magát a felületről.

"berúgták az ajtót a lengyeleknél is, alighanem hamar el fog fogyni a levegő körülöttük..."
- Hajlamos az ember összeesküvést találni. Hogyan lehet valaki akkora barom, hogy azokkal rúgja össze a port, akire a zsigeri ellenszenvük miatt támaszkodik? Nem csak a csúzlikra gondolok, de mi van, ha addig izmoznak, amíg a lengyelek megtagadják a fegyvertranzitot is? Akkor honnan kapnak utánpótlást? Rajtunk át nem, A tótokon keresztül elég rövid a határszakasz, és amúgy is csak két komolyabb útvonal van, Belaruszon keresztül lehetetlen, a románokban akkor sem szabad megbízni, ha épp esküdöznek, a tengeri szállítást meg nem olyan nehéz tönkreverni. Lehet, hogy meg van rendezve az egész?

"eleddig csak negatív eredményt tudnak felmutatni a politikusok"
- Hogy kik? Ott van a Zselé korábbi stábja (rendező, producer, öltöztető, egyéb stábtag), néhány azovista náci, angolszász "tanácsadók", meg amerikai tőkeképviselet. Szinte csoda, hogy még léteznek.

@Wildhunt: Szerintem kissé félreértelmezte a szerencsétlen. Meghívták néhány előadásra, de nem szereplőnek, hanem főételnek. Ha így nézzük, sokkal tisztábbá válik a kép. A csontokat, magokat, csumát, egész fűszereket mindenütt ki szokták dobni. Az nem ehető. Mostanra felzabálták a területét (nem az oroszok, hanem akik felvásárolták, mint műveleti területet olcsón), a gazdaságát, a piacát, a nyersanyagait, a jövőjét. Most épp kidobálják a maradékot a kutyáknal. Hamarosan hanyattdől kéjesen a fejlett nyugat, és jóízűeket fog böfögni a lakoma után. Ők nem a háborút akarták megnyerni, hanem megszerezni az ukrán termőföldet, ásványkincseket, kihelyezni az EU-ba a tetemes hiteleket, átcsábítani Európából a működő tőke minél nagyobb részét, eladni a fegyvereket, meg a palagázt. Nagyjából meg is történt, lehet az asztalt bontani.

gigabursch 2023.09.22. 17:12:04

@F.M.J.:
S egyben leszerelni a hohol militarizmust.
Félmillió halott, kb ennyi rokkant és 10+ millió hontalan.
Sikerült.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2023.09.22. 17:20:36

@gigabursch: Sosem voltak erkölcsi aggályaik. Szerintem ilyen komponensel ebben az esetben nem kell számolni.

gigabursch 2023.09.23. 17:41:17

Közben beleszaladt ám egy Abrams videóba:

youtu.be/vVgDjfvSIM0?si=O0ZuX0wGjwuXSbMk

Érdekességképpen...

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2023.09.23. 21:17:13

@gigabursch: Castel szerint ugyan úgy égnek, mint a leopárdok, meg a challengerek. Nekem úgy tűnik, hogy tévedett. Jobban ég.

gigabursch 2023.10.07. 07:53:16

Már csak azon merengek, hogy a sokszor mémesített, Bukás című film ominózus jelenetét mikor fogják összehozni Zöldtakony Zselével. A legnácibb zsidók hohóliai helytartójával és kazár aske-náci, népirtó bandájával.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2023.10.18. 17:20:28

@gigabursch: Nem igazán értem, hogy mitől találó. A kivitelezés kétség kívül kiváló, más kérdés, hogy a két figura sem felfogásában, sem céljaiban, sem eszközeiben nem hasonlít egymásra. Ennek a "mém"-nek annyi értelme van, mint összekeverni a vegánokat a kannibálokkal. Biztosan valami zöldliberális aktivista csinálta, aki nem tudja elviselni, hogy más vélemény is van az övéken kívül..

gigabursch 2023.10.18. 20:37:37

@F.M.J.:
Számomra abban találó, hogy mind a kettő a kör összes információs csatornájára rátelepszik (igaz más eszközökkel), egyben világmegváltóként ünnepelteti magát.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2023.10.19. 07:17:40

@gigabursch: Ez a "más eszközökkel" dolog azért elég gyenge lábakon áll. Az, hogy egy gazdag ember, aki nem a pártkassza dézsmálásából szedte meg magát, vesz az adózott jövedelméből egy közösségi platformot a sokból, meg fenntart néhány weblapot, a sok-százezer között, még szerintem viszonylag kevés párhuzamot mutat az életveszélyes fenyegetésekkel, meg újságíró-gyilkosságokkal fenntartott általános média-, és minden egyéb terrorral.

Abban nem vitatkoznék, hogy Musk egy nárcisztikus alak, de eddig ebbe viszonylag kevesen haltak bele, míg a másik fazon esetében még ma is csak becslések vannak, és nem 1-2 számjegyű kategóriában.

Nem, azt hiszem még mindig nem tudtál meggyőzni róla, hogy ez a "mém" kicsit is több lenne egy erőltetett balliberális okádásnál.

gigabursch 2023.10.19. 07:45:21

@F.M.J.:
Semmi gond, más rugóra jár az agyunk.
:-)
süti beállítások módosítása