HTML

Magán-galaxisom

Ezt a blogot önálló világnézetemből és a kézenfekvő logikai összefüggésekből adódó szubjektív világlátásom kifejezésére indítottam. Szeretném az élet jelenségeit a saját meglátásaim szerint bemutatni.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kategóriák

Friss topikok

  • littke: Szóval akkor még nem is említetted a military budgeteket, amik (véleményem szerint) semmire sem jó... (2024.04.27. 18:00) Gyilkos paradigmák
  • F.M.J.: @gigabursch: Elég komolynak mondható karavános kapcsolattartás volt Európa, az arab világ és a táv... (2024.02.15. 13:12) A vagyonadó igazsága
  • F.M.J.: @Deansdale: Persze, konteózz csak nyugodtam, bár ez nekem inkább realitás leírásnak tűnik. (2024.02.06. 12:24) A határon túl
  • Deansdale: Ha kötelező elcsúnyulni akkor kevésbé fogja rongálni az önbecsülését, hogy ő önként megtette. (2024.02.05. 16:10) A tájékozatlanság bosszúja.
  • F.M.J.: @gigabursch: Az egészségügy teljesítménye olykor erősen hajaz az oktatáséra. Az előbbihez egyáltal... (2024.01.24. 19:06) Oltási hajlandóságom evolúciója

2023.11.17. 23:12 F.M.J.

Van ennek értelme?

Olvasgatom a médiát, mert tájékozódni azért csak kell. Épp nemrég beszélgettünk egy kisebb társaságban, hogy miből lehetséges a különféle médiumok olvasottsági adatai és a választási eredmények közötti különbség. A megfejtés nem volt mellbevágó. Még a nem egy oldalon álló, de gondolkodó emberek is tudják, hogy az értelmesebbek minden oldalról tájékozódnak, a szánalmasak meg csak a buborékukból. 

Eddig a történet nem bír hírértékkel, de épp beleszaladtam egyik kedvenc debilem legújabb öklendezésébe, és az jutott eszembe, hogy mégis miért kellene, vagy van-e egyáltalán értelmesnek tekinthető földlakó, aki az ilyen szennykupacokat komolyan veszi?

A cikk a mandíneren jelent meg. Link: https://mandiner.hu/sport/2023/11/uzenjuk-rossinak-mindenki-annak-szurkol-akinek-akar?utm_source=origo.hu&utm_medium=referral&utm_campaign=ott_a_04_n

Hogy az egészet szubjektív értelmezési keretembe helyezzem, el kell mondanom, hogy sosem érdekelt a foci. Kiskamasz koromban az alapján választottam magamnak focicsapatot, hogy melyikkel bosszantottam legjobban azt a srácot, akit leginkább rühelltem. Semmit sem tudtam a csapatról, nem is érdekelt, elég volt, hogy a utálatom tárgya epét hányt a gondolatától is. Az eszközök, így sok év távlatában megváltoztak, de a focihoz fűződő viszonyom szilárd maradt. Most sem mozgat meg, mint sport. No de számít ez? Tovább megyek, a sport úgy általában nem szívügyem. Nem érdekel, egészen más dolgok foglalkoztatnak. Na és, mit számít ez? "Mi sem szeretjük a magyar válogatottat és nem szurkolunk neki, amihez neki semmi köze." Mégis, kik azok a mi? Én sem ülök a TV elé, nem megyek meccsekre, mert nem érdekel. Na de hogy ne szurkolnék, hogy ne akarnám, a sikereiket, hogy ne drukkolnék, hogy a mieink úgy szerepeljenek, ahogyan szeretnének? Tudod mit te nyomoronc? A magad nevében beszélj, mert te nem a "mi" vagy, csak a saját nyomorult frusztrált árnyékod. 

Bartus László, a baloldal epegyára ismét öklendezett. "Üzenjük Rossinak". Pontosan kik? Mert én nem. Én akkor is tudom értékelni az eredményeit, ha amúgy az általában nem tartozik az érdeklődési körömbe. Ugye fáj Lacika? Fáj, ha valami több nálad? Sok lehet a szenvedésed, mert nálad alig van értéktelenebb dolog ezen a sárgolyón. Borzalmas lehet a kín, hogy valaki megtalálta a számításait itt Magyarországon, hogy állampolgár akar lenni ott, amit te legszívesebben elutasítani tudsz. Fáj, hogy van aki szerint érdemes itt élni és dolgozni, hogy ezen a helyen megbecsülik az értéket. Ebben neked nem lehet részed, ezt tudhatjuk, mert értéket nem hozol létre, a szemétkedés meg csak ott piacképes, ahol a selejtek tobzódnak. Ne üzenj te Rossinak semmit, legkevésbé a nevünkben! Nekem tetszik, ami a fociban történik. Nem azért mert szeretném, hanem pont, mert hidegen hagy, ezért tudom kellő távolságból objektíven szemlélni. Az érték az eredményekben van, és most vannak eredmények. Látom a könnyező boldog szemeket, a büszke szurkolókat, és azt mondom, hogy jobban megéri minden fociba öntött adóforint, mint az ellenzéki sajtóba pumpált akárhonnan jövő támogatás. A magyar focisták ugyanis értéket teremtenek, az együtt örülés, a közös büszkeség értékét, hogy ezeket a srácokat a nemzetünk termelte ki, egy tehetséges vezető ügyesen csapattá gyúrta, és dicsőséget hoznak. Azt hiszed a Rossi ostoba? Miért is? Mert látja a lehetőségeket ott, ahol a tehetségek végre lehetőségekhez jutnak? Értem én, számodra gyümölcsözőbb volt az a világ, amit az elvtársi rendszer kapcsolatai szerveztek valós érdemek nélkül. Hogy egy klasszikust idézzek: Hány hülye van még?

 

16 komment

Címkék: Közélet Társadalom Dimenzió Reakció Elmagyarázom


A bejegyzés trackback címe:

https://magan-galaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr4518261079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2023.11.18. 09:44:18

Jah, Bartus klinikai eset. Ha a Mandiner nem szemlézné az agymenéseit, annyit tudnának róla, mint egy átlagos politikai bloggerről. Egy magyarnak ő csak kávé helyett vérnyomásnövelő. Az elmeállapotát rögtön mutatja, ahogy saját blogját nevezi, mintha egy valódi újság lenne, vagy tömegeket képviselne. A Perintfalvi szintén hasonló cipőben tapos, csak ő nem ennyire beteg és vannak akik tolják.

gigabursch 2023.11.18. 13:08:59

Ami a focit most, vagy épp bármelyik magyar sportsikert illeti: teljesen egyetértek veled.
Mert ugyanazok a magyar emberek rohantak Balczóval 1969-ben a pesthidekúti futáson, ugyanezek ordították, hogy "gyere Egérke" ugyanezek miatt viszhangzott a szegedi puszta a Maty-éren.
Akik tele vannak belső elfojtottsággal a mindennapok miatt, de tudnak büszke magyarok lenni és hazaviszik magukban azt az olimpiai, világ, európai vagy bármilyen aranyat, mert egy közülük vagy egy kis csapat közülük megharcolta a csodát és ők is részesei voltak.
Ha szép győzelemmel, ha kínkeservvel, de meglett a csoda.

Ezt az ilyen férgek sose fogják sem érezni, sem érteni.

Ahogy annak a hangulatát sem, ami a DAC meccsekről szivárgott be Kis-Magyarországra és mára - bár a szerzők alighanem soha az életben nem gondoltak erre - kinőtte magát egy Himnusz 2.0-vá.
Igen, a Nélküled című számra gondolok.

Valami elképesztő érzelmeket hoz fel, mikor több tízen, százan együtt éneklik.
Hátmég, ha tízezrek! Csak ajánlani tudom az élményt mindenkinek! Szívből...

Persze a szurkolóknak is van hova fejlődni!
Pl a meccsek elején mikor volt a Magyar-Olasz az olasz himnuszt nagyon szépen és illedelmesen megtapsolta a magyar közönség.
Nyilván érzelmileg nehezebb, de ezt kell tenni egy szerb vagy román meccs esetén is.
Mert ezzel többet lehet tenni, mint akárhány politikus hülye és semmitmondó tettével.
Mert ez valóban történelmet írna.
Szóval az irány jó, az út nehéz és rögös.

Bartos meg ott szenvedjen ahol van.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2023.11.23. 11:23:41

@gigabursch: Igen, ilyen hatása utoljára Koppány "szózatának" volt, hogy az ember hátán a hideg szaladgált, és úgy érezte, hogy ha itt nem, akkor sehol sem érdemes élni. Ezzel nem is lenne baj, csak azt nem értem, hogy ha nekünk nemzeti patrióta beállítottságú embereknek természet szerűleg nincs más viszonyítási pontunk az identitásunk meghatározásához, tehát kénytelenek vagyunk itt boldogulni, akkor azok a hazátlan világfik, meg globálcsajszik, akik dührohamot kapnak a nemzeti gondolatoktól, miért nem mennek oda, ahol már tombol a nézetrendszerük, és hagynak minket megsavanyodni az elavult nézeteinkkel együtt? Mi nem zargatnánk őket, ők is békén hagyhatnának minket. Lehet, hogy nem is annyira liberálisak, mint inkább agresszív anarchisták?

gigabursch 2023.11.23. 12:12:16

@F.M.J.:
Azóta Bartost sikeresen alulmúlta Pottyondi.
Mindig van lejjebb.

Visszatérve a Nélküledre és a stadionos együtténeklésre.

Nem tudom nem egy új idők új imájaként megélni.
Tudom hülyén, meg melldöngetően hangzik, de ezt a TV előtt ülők is éneklik, akkor százezrek, vagy akár milliós nagyság a szó szoros értelmében együtt imádkozik.

S nagyon furcsa, mert számos utazó leírta az elmúlt bő ezer esztendőben, hogy a magyar szeret énekelve imádkozni.
Ezt sem tudták kitaszítani belőlünk.

Érdekes, hogy a nagy víz másik oldalán is szeretnek énekelve imádkozni, ott az evangélium gospelként (bár ez a szó ugyanazt jelenti, csak így van neki egy tartalmi többlete) kerül mindennap a hívők elé.

Csakhogy itt egy nemzet imádkozik, a maga módján, nemzetéért. S nem is tudok hasonlót, máshol.
Az én értelmezésemben ez így egy csoda.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2023.11.23. 16:44:28

@megamovieboy: "vannak akik tolják"
- Talán ha mégjobban tolnák, nem lenne ennyire sem beteg. Ez meglehetősen szexista volt, de annyira tipikus, hogy szinte ordít a megoldásért.

@gigabursch: "Bartost sikeresen alulmúlta Pottyondi."
- Egyetértek, de ez a hitvány nőstény legalább humoros, nem úgy mint a Bödöcs.

"új idők új imájaként megélni."
- Jó megközelítés. Valamikor régen, amikor épp a világ vallásai és a magyarság eredetmondái foglalkoztattak, találtam egy őshimnusznak titulált verset kottával. Képnek volt feltöltve, most sehol sem találom, de emlékeztem a soraira, és így meglett prózában. Nyilván, ha annyi idős, amennyinek titulálták, akkor a nyelvezete alapján vagy újrafogalmazták, vagy ez is egy amolyan történelemkreáció, de a mondanivalója nagyon érdekes, és mellbevágóan aktuális. Ebben csak az a meglepő, hogy ez általam már több mint húsz éve ismert, akkor még nem véltem benne felfedezni aktualitást, most viszont olyan, mintha az évtized hátralévő részéről szólna mint beteljesedésről.

Országok országa
Törvénytudás népe,
Napkelet s Nyugat közt
A világnak fénye,
Nagy a te nemzeted,
Nagy a te végzeted,
Oly messze magasztos,
Hogy föl sem érheted

Mint a magas mennység,
Szíved mérhetetlen,
Életed gyökere
Szent és sérthetetlen,
Hegyek, árnyas erdők,
Hős föld büszke népe,
Ez a te végzeted
Ősi öröksége:

Erős, gazdag vár vagy,
De az örök törvényt,
Amit Isten rád rótt,
Vállalnod kell önként,
Hogy beteljesüljön
Győzelmes végzeted:
Úr oltára te vagy,
Emeld fel a fejed!

Ami viszont tényleg érdekes, hogy a magyarok Himnusza bármilyen korban bármilyen formában mindig spirituális tartalmú. Leszámítva a jelenlegi hivatalost, még csak különösebb történelmi áttekintéseket sem ad, csak valamilyen küldetésről beszélnek, amit teljesítenünk kell nemzetként. Az, hogy ez mennyire hihető a mai materiális világunkban, az csak egy értelmezési tartomány, de hogy mindig ugyan oda lyukadjunk ki egyástól évszázadokra megfogalmazott nemzeti hittételekben, az több mint elgondolkodtató.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2023.11.23. 17:46:50

@gigabursch: A világ nem túl nagy. Most jött szembe, és ezt nem egy magyarkodó turulos matricával díszített peugeotból hőbörgő műbőrtarsolyos hungarista írta.:
www.youtube.com/watch?v=xEIirxHyau0

gigabursch 2023.11.23. 18:11:48

@F.M.J.:
Ez egy huszonéves Edda szám.
Akkor nagyon ment, aztán elsüllyed.

youtu.be/sbWFWaxWCGk?si=YaSjpANn9L1WZ2Kw

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2023.11.23. 19:08:38

@gigabursch: Azt tudtam, hogy feldolgozták, arra nem emlékeztem, hogy ki. Erről eredetileg (de lehet, hogy rosszul emlékszem) talán egy Baráthosi, vagy Badiny könyvben olvastam. Sajnos nagyon régen volt, nem csináltam a témáról jegyzeteket. Sose gondoltam volna, hogy ezekről a dolgokról bármikor is társalogni fogok. Arra emlékszem, hogy az első leiratok állítólag honfoglalás előtti szövegezésűek voltak, már amennyi megmaradt a római papok kulturális ékírásüldöző forradalma után.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2023.12.06. 05:57:15

„Nálunk Cseh Tamás lemez megy. Karácsonyi dalok. Fel nagy örömre! Ez is a kedvenc dalom”

– válaszolta Orbán arra a kérdésre, hogy melyik dal jut eszébe először a karácsonyi felfordulásról. "

Hazudik mert nála a Mein Kampf hangoskönyv szól, és együtt szavalja bepálinkázva Tiborccal.

gigabursch 2023.12.06. 08:00:36

@szociál:
Most akkor döntsd már el, hogy Vektor cigány-e vagy nem!
(Hogy a felesége mi, azt tudjuk)
Ugyanis az általad felemlegetett mű legjobb ismereteim szerint nem éppen a cigányok fennsőbbrendűségéről szól.
Hát még a feleség mit szólna hozzá...
Bár hozzá kell tenni, egy kicsit arrébb DK irányába a Szentföldön két semita csürhe kölcsönös felszámolási versenyében az egyik alighanem jó alaposan olvassa és alkalmazza a művet, mert a népirtást elég nagy hatásfokkal gyakorolják..., tisztán náci módszerekkel és évtizedek óta.

Szóval jó lenne, ha eldöntenéd, hogy mit akarsz hazudni ...

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2023.12.06. 09:21:12

@szociál: "nála a Mein Kampf hangoskönyv szól, és együtt szavalja bepálinkázva Tiborccal."
- Te OV egyik családtagja vagy álnéven, vagy a személyzet egyik tagja, esetleg valamelyik génmanipulált házikedvenc?
Csak azért kérdem, mert másképp nem tudhatnál ilyen dolgokról. Ha csak nem azért írtad, hogy gennyeskedj egy keveset csak úgy a saját örömödre.

Semmi bajom avval, ha nem kedveled OV-t, de azt azért hiányolom, hogy tényszerű információk helyett bizonyítatlan vádaskodásokkal próbálsz meggyőzni másokat az érzéseid hátteréről. Arra kérlek, hogy nem tedd, legalábbis itt ne! Tedd meg a kedvemért, hogy csak olyan állításokat közölsz, amit alá is tudsz támasztani, ha mással nem, legalább egy logikai összefüggésrendszerrel! Előre is köszönöm!

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2023.12.06. 10:46:43

@gigabursch:
Vitya minden egyben-Cigó-Komcsi-Szélsőjobbos minden egyben, ő maga sem tudja ki.
Támogatja Márilöpent, seggét nyalja Erdogánnak meg Putyinnak, hithű keresztényként muszlim haverjai vannak.

gigabursch 2023.12.06. 11:31:44

@szociál:
Legyen a te hited szerint.
Ezzel, amit itt összehordtál igazán nem fogok vitázni, de még csak vitatkozni sem...

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2023.12.06. 11:36:54

@szociál: "Vitya minden egyben-Cigó-Komcsi-Szélsőjobbos minden egyben, ő maga sem tudja ki."
- Meg gondolom pöfe, szejpít és hadar is, púpos, lúdtalpas, sánta, gyilkos, maga Hannibal Lecter. Mindenkinek vannak rossz és jó tulajdonságai, de ezek nem szinonimák. Ha azt szeretnéd, hogy bárki is kicsit komolyan vegyen, meg kell tudnod különböztetni a különféle tulajdonságokat, és csak azokat felhozni egy vitában, amik reálisak, vagy legalábbis tudsz olyan kontextust felmutatni, ami fényében legalább annak tűnnek.

"Támogatja Márilöpent, seggét nyalja Erdogánnak meg Putyinnak, hithű keresztényként muszlim haverjai vannak."
- Ezt hívják reálpolitikának. Lehetne az is, hogy senkivel sem áll szóba, aki bármilyen összefüggésben is kívül esik az ízlésvilágán, vagy a miénken, de akkor pont úgy egyedül maradna, mint ahogyan az ellenlábasai szeretnék láttatni. Ha valakitől akarsz valamit, akkor sokszor az is elég, ha nem sz@rsz a pofájába. Tudom, hogy a balliberális kánon ezeket az apró diplomáciai fogásokat nem ismeri, vagy nem tudja elfogadni, de attól még hatásosak.

gigabursch 2023.12.08. 11:52:54

@szociál:
Most olvastam Bartus újabb elmebeteg agymenését.
Nem gondolnám, hogy egy és ugyanaz lennétek, de a kotta az szörnyen hasonlít...
süti beállítások módosítása